Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čím se liší stařecká demence od slabomyslnosti Hanák už zapomněl. Demento mori.

Abbáse /na rozdíl od Bibiho/ nikdo nesoudí (za domek co si postavil z dotací pro samosprávu), už řadu let neměl problém sestavit koaliční vládu a programové prohlášení jeho vlády by jistě bylo výživné. Nejsou-lu Izraelci v Palestině právem, znamená to že jsou připrchlíci? Neměla by je OSN podporovat stejně jako palestinské Araby po několik generací, než se navrátí tam, odkud přišli ?

3 0
možnosti
JD

to jsou tanečky k ničemu podporované neschopnou OSN jejíž rozhodnutí a rezoluce už ani k smích nejsou :-/... palestinskej arab či správně všichni arabové vlastní stát odmítli a židům odepřeli .. to nejdůležitější je a také by se mělo počítat za bernou minci je, že si žid svůj stát v několika válkách uhájil a zpochbňovat uzemní zisky, je stejné, jako volat po obnovení východního pruska či vrácení kaliningradu německu .. nejhorší je, že EU podporuje neexistující !stát! s neexistující vládou a vůbec ji nezajímá, že v tzv. autonomii vládnou teroristé vychovávající generace palestinských arabů jen k nenávisti ..Izrael i při největší snaze nemá s kým jednat, takže jako jediné řešení vidím odsun té agresivní části pal. arabů mimo životaschopný Izrael , tedy do těch arabských států, které už na území historické judee, izraele či palestiny vznikly

3 0
možnosti
AN

A46l29e95š 18N68o82v59á92k

31. 5. 2020 21:51

Hanák (a Petříček...) prezentuje bruselský přístup. Bez ohledu na názor české vlády.

3 0
možnosti
Foto

Ale Krym byl připojen k RF na základě jeho vlastní Ústavy a po celkem jasném výsledku referenda - nic takového v případě Izraele není. Pan Hanák tedy argumentuje racionálně.

2 4
možnosti

„Volby nerozhodují voliči, ale ti, co počítají hlasy.“ J.V. Džugašvili

4 0
možnosti
JP

J51a36n 56P12a84v19l71í38k

31. 5. 2020 21:02

Doporučuji komentář k tématu Aleše Rozehnala Petříček, Schwarzenberg a Zaorálek zapomněli na mezinárodní právo (název možná necituji přesně). Stojí za přečtení.

0 0
možnosti
ŠŠ

Pane Stejskale, anexe je prostě anexe. Pokud ji akceptujeme u Izraele, jak ji lze neakceptovat u Ruska? Kor když na anektovaném Krymu to vadilo podstatně menší skupině místních, než to bude vadit na Západním břehu.

3 7
možnosti
Foto

Blafourovou deklarací Magnu Chartu židovského národa měl Izrael získat 118 000 km\2 Britského mandátu Palestina a uznalo ji 50 států světa. Dnes má Izrael 18 procent z toho je ze 75 procent poušť a zbytek mají Arabové. Palestinci jako národ a stát jsou známí od 15. 11. 1988, kdy jej Arafart jednostranně vyhlásil. Palestina, jako stát nebyl Radou bezpečnosti vyhlášen a tedy jako takový neexistuje.Dne 28. května 1948 je Zajordánskem obsazena polovina Jeruzaléma a Judea, kterou přejmenuje na Západní břeh a svoji zemi na Jordánsko. Gazu obsadil Egypt. Já nechápu, proč do dne 5. června roku 1967 nevyhlásili takzvaní Palestinci na tomto území svůj stát??? Proč nevyhlásili Jeruzalém za své hlavní město, proč to stejné neučinilo Jordánsko. Od roku 1948 do roku 1967 měli na to víc jak dost času. Izrael by v tom případě nemohl dělat nic. Zajímavé rovněž je, že roce 1964 je založena organizace pro osvobození Palestiny na konferenci, které se zúčastnilo 400 delegátů OOP a podepsalo s Jordánskem rezoluci, že nebude uplatňovat nárok na Jeruzalém, pásmo Gazy, Západní břeh a ani nad oblastí Hamá v Sýrii. Palestinci co žijí na Západní břehu, jsou ve většině případů přistěhovalci, kteří do Palestiny po první světové válce z Egypta, Sýrie.

4 1
možnosti
  • Počet článků 4807
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal