Diskuse

K 9. květnu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J51i84r83i 17T90i21c67h74y

10. 5. 2020 16:48

Zname prislovi "Poturcenec horsi Turka". V tomto se cesti komuniste velmi vyznacovali.

0 0
možnosti
Foto

Velice cenné připomenutí. A myslím že by stálo za úvahu, připomenout osudy všech skupin bojovníků a obětí proti nacismu a fašismu, kteří se následně stali obětmi komunistického režimu. Nebyli to jen generálové a důstojníci ale samozřejmě i letci na všech frontách, kteří se z nějakého důvodu znelíbili nastupujícímu zločinnému režimu. A za zmínku jistě stojí i osudy Židů v SSSR po druhé světové válce, či v sovětské okupační zoně v Německu, kde představitelé sovětského vojenského úřadu vyslovovali znepokojení nad působením Židů. Dále pak diskriminace Židů na německých univerzitách, kteří byli v opozici proti sovětizaci.

Tedy, pokud dnes hovoříme o konci války, neměli bychom míjet události, které nastaly po jejím skončení a které ve svém důsledku ovlivnily další generace, protože nacistické zlo nevyvanulo v květnu 1945. Je, myslím si objektivní vidět, že jeho pokračovatelem byly komunistické režimy, pod vedením SSSR.

Vám karma a poděkování za zmínku o hrdinech.

6 0
možnosti
Foto

Díky, chtěl jsem jen na malém vzorku ukázat (připomenout) to, co považuji za důležité a varující. Psát o všech a o všem je ovšem nad mé možnosti, to se přiznám. Oceňuji Váš diskusní příspěvek.

3 0
možnosti
JH

Ani jeden z tzv. vlastenců se o těchto hrdinech a jejich osudech ani nezmínil.

3 0
možnosti
Foto

Jako doplňkovou literaturu doporučuji knihu Antonína Tichého Náš živí nedostanou, o účastnících domácího odboje.

Další kapitola by byl osud našich letců v RAF, ti byli také trnem v oku komunistům.

Skupina soukromníků nechala zhotovit pamětní desku pilotům RAF pocházejících z Turnova a okolí, a byla instalována před několika lety ve vstupní chodbě zdejšího muzea, neb jinde asi nebylo místo. (V té době byla starostkou bývalá členka KSČ.)

Mezi letci byl i náš rodinný přítel ing. Karel Drbohlav

(https://www.vets.cz/vpm/10585-hrob-karel-drbohlav/), jehož osud byl ještě "vylepšen" tím, že v r. 1968 byl jmenován technickým ředitelem Ruzyňského letiště - a zase hned nato zase zbaven funkce (po srpnu).

1 0
možnosti
Foto

Cituji: Viník toho všeho je jeden. Komunistický režim. Myslím si, že hlavním viníkem je Německo. Nebýt Německa, tak by se nic z toho nestalo.

2 5
možnosti
Foto

Přečtěte si knihu Liona Feuchtwangera Bratři Lautensackové

https://www.databazeknih.cz/knihy/bratri-lautensackove-38517

kde se dočtete, jak se nacisté "rekrutovali" ze členů německé KS.

Kdyby v té době nebyl v SSSR komunistický (Stalinův) režim, mohl by Hitler najít jinde vhodného spojence k útoku na Polsko?

5 0
možnosti
VR

Ti vyjmenovaní hrdinové jsou jen zlomkem počtu lidí, kterým komunisté zničili životy a rozvrátili rodiny. To byl vděk za jejich nasazení v boji s nacistickým Německem. Je smutné a ostudné, že místo pokání jsou komunisté dnes opět na koni a snaží se otáčet kormidlem. Nejen že se nestydí, ale jsou neskutečně drzí a sebevědomí.

6 0
možnosti
Foto

A copak jim to umožnilo? ŽE BY ČÍSI PRAVDA LÁSKA A ,,TLUSTÁ ČÁRA ZA MINULOSTÍ" při ,,budování nové občansk. společnosti"?;-)

1 0
možnosti
Foto

Dne 7. května 1945 v Remeši podepisuje nacistické Německo bezpodmínečnou kapitulaci, která začne platit od 8. května 1945 ve 23:00 hod. Důvodem, byla skutečnost, že se nepodaří vyrozumět všechny jednotky ke složení zbraní. Na přání Stalina je kapitulace podepsána znova a to v Berlíně 8. května se stejným textem. Protože je ten den v Rusku 9. května, tak ji SSSR slaví 9. května.

Dne 08. 05. 1949 v 16. 00 hodin německé jednotky, které zastupoval generál Toussian se svým zástupcem generálem Briesenem podepsaly v Praze s ČNR kapitulaci s tím, že německé jednotky do 18:00 hodin opustí Prahu. Bylo dohodnuto, že německá armáda po opuštění Prahy složí na jejím okraji těžké zbraně a další zbraně a munici složí po dosažení americké demarkační čáry.). Za ČNR kapitulaci podepisuje dr. Albert Pražák, Josef Smrkovský, dr. Jaroslav Kotrlý, kpt. Jaromír Nechanský, generál Karel Kutlvašr, podplukovník generálního štábu František Burger a podplukovník generálního štábu Jaroslav Kaňka. ( Všichni za podepsání kapitulace po roce 1948 byli komunisty potrestáni ) Smlouva obsahovala, že ČNR propustí ze zajetí 20 600 důstojníků a vojáků německé armády a 50 000 německých civilistů a postará s Červeným křížem o to, aby na německých civilistech nebylo pácháno násilí. Do půlnoci dne 08. května 1945 německá armáda Prahu opustila.

6 0
možnosti
Foto

O jaké kapitulaci to mluvíte? Němci se pouze zavázali opustit Prahu, jak sám uvádíte.

0 1
možnosti
Foto

Na demokracii je tragické to, že obrazně řečeno, pokud mluví 5 minut Žid, stejný čas je vyčleněn i pro nacistu. Takže jsme nuceni poslouchat komunisty, kteří naprosto bezostyšně lžou, zločiny jejich ideologie bagatelizují (nazývají vraždy "omylem"), jsou schopni nalézat slova omluvy pro lidské bestie typu prokurátora Vaše ("ona to byla tehdy taková doba") apod.

Je škoda, že slušní lidé s nimi chodí do jakýchkoliv diskusí.

13 0
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal