Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, je chvályhodné, že Židé mohou jet s araby!

Ale nebojme se koronaviru! Tak jako chřipka mutuje v oblasti Číny, tak i zatím zcela neškodný koronavir zmutoval na nebezpečnou variantu. Toto území je pro mutace jako dělané pro intimnější soužití lidí s domácími zvířaty, kdy dochází ke změně při pasáži biologických agens na zvířatech.

Koronavirus má obtíže podobné chřipce, je jen poněkud invazivnější, protože mezi lidmi zatím nejsou protilátky. Lze tedy očekávat, že koronavirová infekce proběhne pod obrazem pandemie v rozsahu poválečné Španělské chřipky. Současné chřipkové viry vedou ke smrtnosti kolem 1% a nikoho to nevzrušuje. Smrtnost koronaviru zdá se, že nebude o mnoho vyšší! Pokud budeme dodržovat zpřísněné hygienické návyky!

Koronovirus se šíří přímým i nepřímným kontaktem s nakaženým. Nejčastější infekciosita je dána kapénkovou infekcí, zejména při kašli a kýchání, ale i cestou všech exkrementů, stolice, moči, potu, slin, slz a ejakulátu. Riziko přenosu je již při prostém rozhovoru ve vzdálenosti menší než jeden metr, při kýchání se šíří virus na vzdálenost šesti metrů! Přenos je možný prostým podáním ruky nebo dotknutím se místa, kde se dotýkal nemocný před pár hodinami. Proto je dobrá častá desinfekce rukou, nejíst, nepít a nekouřit bez důkladného půlminutového omytí rukou s desinfekcí.

Je dobré vědět, že prostá chirugická rouška snižuje předávání koronaroviru do okolí, ale nechrání před infekcí! To musíme použít masku přiléhající ke kůži s účinným filtrem a použít přiléhající brýle.

Nebojme se! Zdá se, že děti jsou spíše šiřiteli infekce (stejně jako u chřipky) a riziko smrti roste od padesáti let výše. S věkem musíme více dbár na hygienu svoji i svého okolí!

Při infekci nenavštěvujme lékaře, ulehněme do postele v domácí IZOLACI, pijme hodně čaje s citronem (příjem malého množství rumu může přinést duševní relaxaci), užívejme podle potřeby antipyretika, expektorancia (acetylcystein), opakovaně vydatně větrejme!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS