Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Souhlas a karma. Je zajímavé, že upoceným zastáncům údajně utlačovaných palestinců vůbec nevadí agresivní válka proti novému státu Izrael z roku 1948 vzniklého z vůle OSN, vůbec jim nejsou divné teroristické útoky proti bezbrannému civilnímu obyvatelstvu a kopání tunelů za účelem páchání těchto teroristických vražd jim připadne naprosto normální. Kdyby tehdy arabská agrese zvítězila, dnes by jen alibisticky pokňourávali: no stalo se, s tím už nic nenaděláme, ty vztahy tam byly vždycky napjaté, nechme aby si to vyřešili sami a to je prostě vývoj. Moc dobře je jejich morálka a cit pro objektivitu vidět na ruských agresích vůči svým sousedům. Prakticky obhajují válku, porušování mezinárodních dohod a vraždění, a ještě to nazývají objektivním zhodnocení mezinárodní situace.

1 1
možnosti
Foto

A museli si sami Izraelci klást takto a tímto nášlapné miny pod existenci budoucího vlastního státu: Bayt Nabala or Beit Nabala was a Palestinian Arab village in the Ramle Subdistrict in Palestine that was destroyed during the 1948 Arab–Israeli War. The village was in the territory allotted to the Arab state under the 1947 UN Partition Plan. It was occupied by Israeli forces on May 13, 1948 and was completely destroyed by them on September 13, 1948. Village refugees were scattered around Deir 'Ammar, Ramallah city, Bayt Tillow, Rantis, and Jalazone refugee camps north of Ramallah.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

3 1
možnosti
MM

Přesně popsáno, karma R^

3 1
možnosti
Foto

Mnoho zbytečných detailu a slovickareni - jde o to, že krást se nemá a zejména ne území, to Vám asi chtěla paní Kateřina sdělit

1 12
možnosti
PB

Tak hlavně aby paní Kateřina měla taky takové záchvaty spravedlnosti v otázce ruské agrese a zabírání cizího území na Ukrajině.

1 1
možnosti
Foto

Židé v Palestině v roce 1909 uzavřeli s Araby reprezentované Fajsalem mírovou smlouvu, ve které Arabové uznali i lidské právo Židů na Palestinu. V Palestině žila velmi bohatá rodina Husejní, které se nechtěla smířit s přítomností Židů v Palestině. Jejich čelní představitel Amín el Husejní (velký přítel Adolfa Hitlera), se stal podvodem muftím Jeruzaléma a v den narození Mojžíše, který slaví muslimové, poštval Araby proti Židům a založil Panarabskou federaci, která začala vraždit Židy. Na to Židé založili organizaci Hagana, která měla bránit Žid a Židovské osady.

3 0
možnosti
Foto

Mírové smlouvy mohou uzavírat toliko státy. A ti Arabové nebyli tehdy pány v Palestině. A nebylo to takto, jak uvádí Wikipedie:

V roce 1919 podepsal společně s Chajimem Weizmannem ze Světové sionistické organizace takzvanou Fajsal-Weizmannovu dohodu, podle které měl, tehdy ještě emír, Fajsal podpořit sionistickou myšlenku, výměnou za sionistickou podporu arabskému státu v Sýrii, a to i navzdory odporu Francie.[1] Dohoda však měla dodatek, že Fajsal nepodpoří židovské přistěhovalectví do doby, než v Sýrii vznikne jeho stát.[1] Několik měsíců po podepsání dohody uvedl Fajsal v jednom ze svých dopisů:

My Arabové, a obzvláště pak ti vzdělaní mezi námi, pohlížíme s nejhlubšími sympatiemi na sionistické hnutí ... vřele vítáme Židy zpátky doma ... Pracujeme společně na reformovaném a novém Blízkém východě a naše hnutí doplňují jedno druhé. Naše hnutí jsou národní, nikoliv imperialistická. Je dost prostoru v Sýrii pro oba naše národy a domnívám se, že ani jedna strana nemůže být úspěšná bez té druhé

Nakonec celá dohoda ztroskotala, neboť Spojené království nedodrželo své závazky vůči Arabům a přenechalo Sýrii Francouzům

1 3
možnosti
RK

A co takhle zřeknutí se sionistického terorismu?

2 7
možnosti
Foto

Sionismus má něco společného s terorismem??? Tohle hloupé tvrzení je víc jak úsměvné.;-D;-D Prostě někdo neví co znamená sionismus.

7 0
možnosti
RK

No oni Židé žijí v pokoji i v tom vašem "ďábelském" Íránu, takže nevidím problém v tom, aby podobně žili i ve svobodné Palestině.

0 5
možnosti
TB

Palestina by musela trochu změnit myšlení, zvláště organizace Hamás

3 0
možnosti
PK

Pamatuji si na podporu Izraele minulým režimem, jen nevím co a proč se posléze změnilo...

0 0
možnosti
TB

Naše republika dodala zbraně Izraeli, protože si to přál Sovětský svaz. A ten si to přál proto, že se domníval, že si připoutá tento stát k sobě. No a protože se stát Izrael začal směřovat na opačnou stranu. Tak jsme i my museli změnit svou politiku vůči Izraeli

2 0
možnosti
JF

Stajn ě jako jiní poslanečtí chytráci co v životě nepracovali a v kolonce zaměstnání mají jediné - politik, je Konečná zcela mimo reálný život a opomíjí reálie.

Je to úděl lidi co jsou od kolébky politiky, že politické linie jejich stran jsou nad historické i současné danosti.

6 0
možnosti
AM

A61d27a49m 63M37a79l69ý

7. 2. 2020 8:35

Napsal jste to hezky a jasně. R^

Avšak, už jen tím, že poslankyní za KSČM diskutujete, jí prokazujete čest, kterou si komunisté nezaslouží.

10 1
možnosti
Foto

Tak tak, neboť i mluvit do pařezu či duté vrby by mělo větší efekt. R^

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS