Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro mne osobně odchod Bibiho z čela Likudu znamená, že půjdu volit po 11 letech opět Likud centristickou pravicovou vládu.

0 0
možnosti
Foto

Obecně řečeno: demokratický i právní stát může být i fašistickým státem. To nemusí být v rozporu. Například Jihoafrická republika i Rhodesie, volební právo může být omezeno na určitou skupinu obyvatel (Švýcarsko), Ještě jinak řečeno, jde o právní stát, kde není implementován antidiskriminační zákon. A nejen pro Stát Izrael platí, že některé skupiny obyvatel jsou třeba vyňaty z povinné vojny.

A mám tvýhrady k tomu, že ve Státu Izrael, ale i třeba v USA není respektována dělba moci, když bez soudního řízení jsou popraveni ze vzduchu ty či ony osoby.

0 8
možnosti

Zdravím. K problémům se nemohu vyjadřovat bez většího vhledu. Karmu Vám dám a smekám pomyslný klobouk za jinde neviděnou snahu o kontinuitu hodnocení v porovnávání s naší vnitropolitickou situací a vlastním chováním. Zdejší ověnčené hlavy stranící všemu Izraelskému, předvádějí dokonalou schizofrenii v hodnocení jednoho či druhého státu s "divně podobnými" (aktuálními) problémy. Ještě jednou klobouk dolů i přes nepříznivé počasí :-)

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS