Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J33a30n 10R20á75ž

11. 8. 2019 10:42

Pripusťme myšlenku, že stát Pelestina na dnešním území, tedy i t. zv. Pásmo Gaza, by byl mezinárodně uznán i Izraelem. Nevěřím, že by Hamas s útoky raketami na Izrael přestal. Ovšem pak by tyto útoky musely být považovány za akt vojenské agrese státu a napadený stát má podle mezinárodního práva možnost bránit se agresi všemi nezakázanými vojenskými prostředky. No a když vzpomeneme jaké prostředky byly použity např. USA při útoku na Irák, kolik civilních obětí to přineslo, tak s vědomím, že Izrael má stejně účinné vojenské prostředky, to nevidím pro budoucnost Palestinců a jejich státu nijak "růžově".

3 1
možnosti
Foto

Stát Palestina právně neexistuje nemá právně uznané hranice a palestincem je každý, kdo žije na území Palestiny. Tedy jsou to Jordánci, Židé, Arabové, Drúzové. Palestina jako stát podle RB OSN bude uznán tehdy, až s Izraelem podpíše mírovou smlouvu, dohodnout se spolu na hranicích. Pokud palestinci, kteří se do Palestiny přistěhovali do Palestiny z Egypta, Sýrie, Iráku na začátku 20 století budou tvrdit, žádný mír s Izraelem, žádná jednání s Izraelem, tak dohoda není možná. Přitom jim Izrael ,aniž musel přenechal pásmo Gazy, do správy jim předal část Západního břehu. Výsledek. zesílení útoku na Izrael.

3 0
možnosti

Souhlasím s vámi.

Jen bych podotkl, že v Gaze kromě Hamásu není žádná alternativa, jen o málo ještě horší Islámský džihád.

M.Abass Gazu nechce.

Předat Gazu Abassovi se v prosinci 2008 po voj.operaci Lité Olovo už snažila předat tehdejší ministryně zahraničí Cipi Livni a jeho odpověd byla, že by Abass v očích svých lidí by se stal "přítelem" Izraele a to v palest.společnosti znamená být zlikvidován a nikdo nic vyšetřovat nebude. Tento systém zavedl svého času J.Arafat.

Jedině znovu plně převzít Gazu, ale to tady v Izraeli nikdo nechce. Miliardy Šekelů by šli z našich kapes do černé díry zvané Gaza.

3 0
možnosti
Foto

Jestli to nebude tím,že mezinárodní organizace vlastně Izrael nemají v lásce, ale tváří se jakože ano, ale přitom podporují palestince!!

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS