Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nojo, ale dělal ty výstavy ve svém volném čase nebo jsou ve skutečnosti součástí jeho náplně práce, když je ředitel vystavující instituce? MNozí ředitelé podobných institucí (muzeí) potvrdili, že jakoukoliv takovou činnost dělají v rámci platu, žádné smlouvy navíc mít ani nesmějí.

1 0
možnosti
Foto

Zoufalství je, že tady si státní zaměstnanec podepíše sám sobě odměny ze státních peněz, a ještě to někomu přijde normální. Pak to tady vypadá jak to vypadá...

2 0
možnosti

Musíte srovnat také průměrné platy v dotyčných zemích. V Rakousku je to téměř 3x více, takže šestinásobek v absolutních číslech se scvrkne na dvojnásobek při srovnání s průměrem dané země.

1 0
možnosti

Pane Stejskale,

to doplnění se vám opravdu mimořádně povedlo. Jen opravdový genius může vynásobit ROČNÍ PLAT dvanácti, aby získal ROČNÍ PLAT. Šéf Kunsthistorického muzea ve Vídni by opravdu uvítal kdyby dostával svůj celoroční plat dvanáckrát za rok, tedy každý měsíc. Ale to by uvítal každý zaměstnanec. Jak se říká i mistr tesař se někdy utne a vám se vloudia malá, ale zásadní chybička, která ta vaše čísla podstatně zkreslila. Proto sem zkopíruji to vaše DOPLNĚNÍ a už BEZ KOMENTÁŘE:"

"DOPLNĚNÍ - BEZ KOMENTÁŘE

Roční plat šéfa Kunsthistorického muzea ve Vídni (dle Jiřího Fajta) ... 350 tisíc eur;

Měsíční plat šéfa NG Praha (dle jednoho z diskutujících) ... 120 tisíc korun;

Roční plat (přibližný) šéfa KHM v korunách ... 350 tisíc krát 25 krát 12 rovná se 105 milionů korun;

Roční plat šéfa NG v korunách ... 120 tisíc krát 12 rovná se 1 milion 440 tisíc korun;

Rozdíl ... 105 milionů děleno 1 440 000 rovná se zaokrouhleně 73 - takový je rozdíl mezi standardním a postkomunistickým kapitalismem.

Taková jsou čísla, bez ohledu na to, zda toto srovnání nazveme demagogií či nikoli."

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=710419

0 0
možnosti
Foto

Máte samozřejmě pravdu, nedovedu si tu chybu, kterou jsem již opravil a za kterou se omlouvám, nijak vysvětlit. Prostě chyba.

0 0
možnosti

J37i68r95i 32K56u29c33e33r56a

23. 4. 2019 15:46

Když pominu důvody diskutabilní, proč s vámi nemohu ani v nejmenším souhlasit, vypíchnu problém faktický.

Píšete, s prominutím, totální blábol v závěrečné tabulce s platovým srovnáním. Nechápu, že jste si toho sám nevšiml, když jste dělal závěrečný "odpočet". Překontrolovat a opravit - to by bylo opravdu záhodno....

0 1
možnosti
Foto

Opraveno, omluva napsána - viz odpověď p. Vaňkovi.

1 0
možnosti

Zajímavé je, že jako "vedoucí pracovník" máte všechny přesčasy (a to i ty v noci doma) placeny v platě. Takže vám nic váš zaměstnavatel navíc nezaplatí. Ale ta smlouva se podobá smlouvám (i když je v rozporu s autorským zákonem), kterým je naše galerijní a muzejní scéna zahlcena, možná i proto pan Fajt neviděl na té smlouvě nic špatného.

0 0
možnosti

Částečný souhlas, ale nelze srovnávat s platy v zahraničí, protože tam jsou VŠECHNY platy vyšší. Částečně lze srovnávat poměr k průměrnému platu.

U autorské smlouvy záleží, jestli měl pravomoc uzavřít ji sám se sebou, ale vypadá divně, když ji podepisuje za obě strany. Měl by tam figurovat někdo nezávislý.

1 0
možnosti
Foto

Možná to divně vypadá, ale důležité je, že tu pravomoc má. Někdo nezávislý to podepsat nemůže, protože nemá pravomoc podepisovat smlouvy, tu má jen ředitel.

Je to stejné jako kdybyste měl sám nějakou společnost s ručením omezeným a musel uzavřít smlouvu se sebou, také byste byl podepsaný na obou stranách, protože podpis nezávislého by neměl žádnou platnost.

0 0
možnosti
Foto

Všichni protestující špičkoví galeristé světa jistě pana odborníka Fajta dlouho ležet ladem nenechají. A postupně si jej s velkým zájmem budou brát k sobě, kde jej nejen rádi zaměstnají, ale také náležitě finančně ohodnotí. ;-(;-D

1 1
možnosti

Řekl bych, že nebude mít až tak zásadní problém překročit při shánění práce hladinu necelých 3 tisíc € čistého (jako má ředitel NG).

1 0
možnosti

J35i16ř34í 36F81o60g33e88l

23. 4. 2019 8:48

Naprosto nesouhlasím!

Dáváte příklad z továrny, ale to je dosti mimo. Důvod? V té továrně si tu vícepráci, přesčas, dohodu či je jedno, jak to nazveme sjednáte s vedením, ředitelem, generálním ředitelem, prostě nadřízeným. V žádném případě ne sám se sebou delegací podpisu za organizaci nějakou podřízenou porušující předpisy.

Morální integrita zmíněného pána je pod jakoukoliv úroveň chápání vysokého managera. Pracoval jsem v takové pozici pro nadnárodní firmu a prostě si to nedovedu představit. Letěl bych na hodinu.

Pokud je šéf galerie nespokojen se svým platem má dvě známé možnosti. Vyjednávat či si sehnat výnosnější job. O něčem hovoří i jeho předchozí snaha vyjednat sponozorský dar pto galerii a mít ho jako doplněk k své mzdě.

Pokud na kurátorskou práci nedokáže sehnat pracovníka, je chyba na jeho straně nebo dopředu myslí na svou kapsu a svého koníčka by si rád nechal zaplatit.

Vrcholem pak je, když si smlouvu podepsanou v prosinci loňského roku dá se zpětnou platností od r. 2017.

10 0
možnosti

Vy jste nikdy nepracoval "ve státním", že ne?

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS