Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není třeba být smutný. Byl to úspěch. Podobně, jako se rusákům v 1959 podařilo "dopravit" na povrch Měsíce pětiúhelníky se státním znakem, Izraeli se něco podobného podařilo v současnosti také, byť byl plán jistě ambicioznější, ale minimálně se odzkoušel levný orbitální způsob dosažení Měsíce. Sledoval jsem celý přímý přenos a držel palce a když se na info tabuli zasekly hodnoty velocity HV, byla ještě šance, že jde snad jen o malý komunikační problém...Tak snad příště a s angličtinou. :-)

1 0
možnosti

Je jistě obdivuhodné, že malý stát Izrael se dokázal postavit do řady s velmocemi v dobývání vesmíru.

Avšak celá koncepce článku na mě působí až přehnanou snahou neúspěch zlehčit. Tedy spíše čtouce mezi řádky. Nic ve zlém.

1 0
možnosti
Foto

Vemte to z jiné stranky. Kdo dnes zná Corrine Hermes? A naproti tomu hudební fanoušci znají nejen písně Odry ale j jeji smutný osud. Karma

1 0
možnosti
Foto

Oceňuji snahu Izraele o dobývání a poznávání kosmu. Je správné a dalo se očekávat, že po tvrdém přistání budou ve svých snahách pokračovat. Lety Američanů a Rusů také nebyly vždy a napoprvé úspěšné.

Na druhou stranu, to hladké přistání byl myslím druhý nejtěžší úkol této mise. První nejtěžší úkol, dostat se do kosmu, provedla raketa firmy SpaceX Elona Muska.

Přeji Izraeli a firmě SpaceIL vytrvalost a mnoho úspěchů.

4 0
možnosti
Foto

No, však mu Bibi hned po tom nešťastném konci řekl, že když neuspějeme, zkusíme to znovu (v tom přenosu toho anglicky moc neříkali, ale tohle ano).

A jeden drb, ještě snad před startem někdo ze SpaceIL řekl, že určitě na Měsíci přistanou, jen si nejsou jistí, v kolika kusech.

3 0
možnosti
Foto

;-DR^tak hlavně že vztyčili ten praporek-někteří hoši si na vztyčování praporků potrpí-třeba v golfu- a jak se jim to nedaří tak jsou pak mrzutí prudí-třeba v diskuzích;-) a pak co by byla Luna bez modrobílé vlaječky:-/

0 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS