Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J15i86ř59í 68L96i44b51e28r

30. 3. 2019 21:35

Souhlasím s Vámi. Karma.

0 0
možnosti

Zaměstnanci na nočních směnách jsou na tom ještě hůř než řidiči, ti mají noc ukradenou celou a žádný časový systém s tím nic nenadělá. Takže s touto argumentací opatrně.

V průzkumech u nás vítězí varianta letního času celoročně, pak nynější stav a nejméně lidí chce celoročně standardní čas, který ale prosazuje Babiš.

0 0
možnosti

Je zajimave, kolika lidem vadi dvakrat do roka zmenit cas o hodinu. A vubec uz jim nevadi ty casove zmeny u zamestnancu v trismenem provozu.

0 0
možnosti
Foto

A před zavedením onoho střídání to také šlo? Nebo ne? Mě to až do roku 1979 nějak nevadilo, že se jede stále stejně.

1 0
možnosti

Do zaměstnání jsem jezdila autobusem ve 4:33 a před odjezdem jsem se stačila i nasnídat. To krásně dlouhé odpoledne jsem si užívala. Změny času mně, ani celé rodině, nevadily. Vy máte smůlu, ale třeba zůstane středoevropský čas nastálo. :-(

1 0
možnosti
Foto

Tak celá příroda se řídí denním světlem, v létě je zkrátka ráno mnohem dřív a den delší, a nikdo z toho není unavený, na rozdíl od ospalé zimy.

Jistě, městský člověk (s MHD jezdící co chvíli většinu dne) a s pohyblivou pracovní dobou se může zařídit dle libosti. Ti ostatní (většina) musí být nějak synchronizována se zbytkem společnosti (otvírají obchody, rozjede se výrobní linka, jede školní autobus do vesničky mé střediskové...). Těm to částečné přizpůsobení přirozenému ročnímu cyklu přinese právě letní čas. Synchronizovaně, takže není potřeba řešit změnu návazností všeho možného, kdybychom se rozhodli to řešit třeba "letní pracovní dobou".

Malé děti se tím stejně neřídí, ty vstávají v nekřesťanskou hodinu tak jako tak.

2 1
možnosti
Foto

Ale ti zaměstnavatelé mohou bez problému změnit začátek pracovní doby, tedy posunout ho klidně o hodinu, zvláště ve směnných provozech. Ale není známo, že by tak činili. A ti strojvůdci jaksi chybovali i v zimním čase. Ta adaptace trvá dva tři dny. Měl byste alespoň čerpat ze statistik dopravní nehodovosti.

1 0
možnosti
Foto

A Bůh řekl: Budíž světlo. A tím bychom se tedy měli řídit.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS