Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak jsem čekal opětovně jste popsal situaci přesně. Karma.

0 0
možnosti
LC

Já hlavně čekám, jak se k tomu vymáčkne soudružka Mogherini, potažmo celá EK a zda EU parlament odhlasuje nějakou protestní odsuzující rezoluci. Vlastně ... nestalo se už tak? Nelapám každou myšlénku, která vyletí z toho centrálního mozku lidstva.

0 0
možnosti
Foto

Tak tomu paní Palková nerozumím. Egypt nikdy nepopřel, že připravoval útok na Izrael. Stejně tak to nepopřelo Jordánsko a Sýrie . Anvar as-Sádát uvedl, že k přípravě k útoku na Izrael byli vyprovokováni SSSR a že při jeho návštěvěv SSSR mu Podgornij řekl, že v tomto roce je nepříhodnější doba k útoku na Izrael, jinak hrozí, že Izrael napadne Egypt. Jordánský král po porážce jordánského vojska prohlásil, že byl překvapen, jak izraelská armáda na útok jordánské armády odpověděla. Já si pamatuji zprávy u nás z té doby, kdy se psalo a v televizi mluvilo, jak se k hranicím Izraele stahují arbská vojska. V televizi byl rozhovor, nevím kdo to byl. Pamatuji si a to mně utkvělo v paměti, že vzal do dlaně kamínek a řekl, tohle je Izrael a moje prsty jsou arabské státy. Pak dlaň sevřel a řekl, takhle v nadcházející válce skončí Izrael.

4 1
možnosti
Foto

Arabové existenci Izraele odmítli uznat-nikdo s nimi nejednal takže pro ně jsou to okupanti jako pro nás byli v roce 68 bratrské armády-vy jste snad tehdy Rusáky vítal?8-o

0 1
možnosti
Foto

Izraelský generál Matitjahu Peled pět let po skončení války, 19. dubna 1972, prohlásil: „Teze, že v červnu 1967 nad námi viselo nebezpečí genocidy a že Izrael bojoval za svoji fyzickou existenci, je bluf, který se zrodil a vyvinul po válce.

2 4
možnosti
Foto

naprosto nelogická argumentace-jestliže Izrael zabral Golany jen proto, že se cítil ohrožen svými sousedy, znamená to že, kdokoliv na světě prohlásí, že mu soused škodí má právo mu sebrat územíRvRvRvnaprostá ukázka zvůle USA a ve vašem případě demagogie jak ji provozoval bolševik

2 6
možnosti
JF

J75i63ř78í 41F98o16g79e21l

26. 3. 2019 10:52

od ono to tam nebylo o pocitech, tam k těm zákeřným vraždám a útokům docházelo na denním pořádku.

1 0
možnosti
ZJ

... nejsem žádný stratég, ale i mně - když jsem na mt.Hermonu před mnoha lety byl - bylo naprosto jasné, že za stávající situace nemůže Izrael Golany pustit.Výhled na všechny strany až ke Středozemnímu moři a půlka Izraele jako na dlani. A arabové se do kůže beránčí babičky asi hned tak nepřevlečou. Karma autorovi i Trampovi R^

8 0
možnosti
Foto

zato Izraelci jsou beránci -mimochodem tenTramp s A se vám povedl;-D

16. srpna 1995 v rozhovoru pro izraelský rozhlas obvinil Arie Jicchaki z Bar-Ilanovy univerzity armádu, že během šestidenní války izraelští vojáci z průzkumných jednotek zabili přibližně 1000 egyptských zajatců. Jicchaki během šestidenní války pracoval v IOS. V rozhovoru dále řekl, že tyto informace předložil Jicchaku Rabinovi, ale ten je společně s dalšími armádními špičkami utajil. Následně se objevila informace, že Jicchaki se svým obviněním snaží odvést pozornost od obvinění, že on sám byl zapleten do zabití 49 válečných zajatců během suezské války. Tisk následně přišel se svědectvími účastníků šestidenní války o dalších případech zabíjení.[13] Jicchak Rabin zprvu všechny tyto zprávy odmítl, později jeho úřad vydal prohlášení, že šlo o izolované incidenty. Vojenský historik Uri Milstein ve svém článku prohlásil, že zabíjení zajatců nebyla oficiální politika, ale v armádě panovala obecná atmosféra, že zabíjení zajatců je správné. Někteří velitelé to dělali, jiní to odmítli. Ale věděl o tom každý.https://cs.wikipedia.org/wiki/Šestidenní_válka

0 6
možnosti
JF

J16i96ř31í 14F36o30g11e50l

26. 3. 2019 8:38

Pěkně posáno včetně mapy, ale věřte, stejně to mnozí ze strategicko geografického hlediska nepochopí. Zvláště v současnosti, kdy již vojnu pamatuje málo populace.

Potřebivali by opravdu stát na čáře bývalé hranice, vidět ta políčka, která bylo v té době obdělávána a ten protisvh Golan k hřebenu, z jehož strání byli civilové odstřelováni jak špačci na vinici.

7 0
možnosti
Foto

Karma! Brilantní fakta, jako vždy.

8 0
možnosti
Foto

Každý stát v oblasti má právo, aby jeho obyvatelé žili uvnitř bezpečných hranic. Ano, ale těchto hranic nesmí být dosaženo porušením principu nepřípustnosti přivlastnění si území ve válce.

Co se týče provokací před rokem 1967, pak je zajímavé, že tehdejší generální tajemník OSN vyzýval pouze Izrael, aby se jich nedopouštěl.

1 8
možnosti
Foto

Myslíte tedy, že by Rusové měli Německu vrátit Kaliningrad?

4 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal