Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Nějak se Vám to pane Stejskale vymklo a minulo zamýšleným účinkem. Příště buďte opatrnější ve výběru témat a zbavte se myšlenkových schémat, těch nám předkládá mejnstrím denně dost

1 0
možnosti
Foto

Prosím, co je to "mejnstrím"? A jaká schemata nám předkládá?

0 0
možnosti
KK

K66a12r13e91l 88K39u69n74a

27. 2. 2019 13:32

Pane Stejskal, proč jste ten §31 neocitoval celý? Aha. Je tam především odstavec:

"1) Provozovatel vysílání a provozovatel převzatého vysílání má právo vysílat programy svobodně a nezávisle. Do jejich obsahu lze zasahovat pouze na základě zákona a v jeho mezích. "

Ale to se jaksi nehodilo, že?

2 1
možnosti
Foto

Vám se taky hodila jen ta část....

Primárně jde o to, že pokud máte licenci na plnoformátovou televizi, musíte vysílat plný format, do kterého patří několikero zpráv denně. A ty zprávy (ne komentáře, ne publicistika, ne diskuse) musí být objektivní a vyvážené.

Svobodně a nezávisle samozřejmě můžete komentovat, co chcete, ale pokud máte licenci na plnoformátovou televizi, musíte prostě několikrát denně vysílat zpravodajský přehled bez nějakých vašich příkras.

1 0
možnosti
Foto

A co ČT, ta nás může zasypávat kdejakými demagogiemi? On si člověk nevybere.

2 1
možnosti
Foto

Problém se zákonem je v tom, že nelze definovat objektivní a vyvážené informace. Proto by bylo lepší nechat každého, ať si vysílá, co se mu zlíbí a současně nechat diváky, ať si vyberou nebo ať sledují všechno a podrobí to kritickému myšlení. Jaromír Soukup si může vysílat, co se mu zlíbí, ale bez sledovanosti nepřežije, tak nechť si vysílá, co chce a ostatní se snaží tomu konkurovat. A to je přesně ten kruciální problém, ČT (vyvážená a objektivní!!) nestojí za nic, Nova a spol. totéž, tak je nechme, ať si konkurují, ať se snaží a ať si divák vybere.

5 1
možnosti
TB

A teď mi laskavě vysvětlete, co je "objektivního a vyváženého" na zpravodajství ČT. Pro tu pravidla neplatí, co?

2 1
možnosti
LH

Ono je to vlastně tak, že co ČT neodvysílá a správně neokomentuje, nevysvětlí, tak se vlastně ani nestalo, ani nemohlo stát. Všichni diváci a posluchači mejnstrímu musí mít jasno, aby je nezviklal žádný nežádoucí informační zdroj. Jak říkal svého času jeden mejnstrímový politolog - nelze předložit občanovi pět různých názorů, tím nezvýšite jeho informovanost, naopak , vnesete do jeho mysli zmatek. Vypadá to jako vtip, ale tahle moudrost skutečně na Čro+ zazněla. Přednáší nám intelektuální výkvět, podobně mnozí zde... mějte se - zabalení do svého myšlenkového světa, jako do rubáše .

9 0
možnosti
KT

Noviny bývaly vždycky stranické (za první republiky), každý si pak vybral dle svého.

Na Barrandov nekoukám, politické zaměření pana Soukupa je opačné mého, ale myslím, že si může vysílat co chce.

4 4
možnosti
Foto

Právě že nemůže. Licenci dostal na standardní vysílání a její součástí je i podmínka vyváženého zpravodajství. Pokud chce vysílat něco jiného musí si požádat o jinou licenci. O tom je celý blog.

3 0
možnosti
JK

No, on ten zákon 231 je také pěkný paskvil ! ;-D Podle něj by např. kanál pro věřící musel vysílat i oslavné ódy na Gottwalda (pro komunisty), kvílení muezína (pro muslimy), atd., atd. Objektivní by měl být, ale pro koho ? ;-) Která z těch stovek "pravd" je ta jedině správná ?

6 3
možnosti
Foto

To se dost mýlíte. Záleží, jak je licence specifikována. nejsem si jist, že by třeba Noe byla plnoformátová tv a hlavně nejde o nějaké oslavné ódy. Objektivita a vyváženost se týká čistě zpravodajského obsahu. Kdyby se to týkalo všeho obsahu, těžko byste kdy v tv viděl nějaký serial, pohádku, či satirický pořad...

0 0
možnosti
OF

Jo a poslední novinář, kterého jsem si vážil byl pán Přidal ze studia Netopýr.

0 0
možnosti
LB

Tak se, pane Filipczyku, můžete přesvědčit, o čem referují regionální média - Jihočeské týdeníky, takže nejen ČT.

Hovězí maso z Polska se salmonelou bylo zjištěno i na jihu Čech

před 16 minutami

JIŽNÍ ČECHY – Na jihu Čech se podle Státní veterinární správy objevilo hovězí maso z Polska, v němž byla zjištěna salmonela. Do země se...

0 0
možnosti
OF

Politici dostali šanci, zklamali. Proto lidi volili Babiše.

Novináři dostali šanci., zklamali. Ustrašení, nevzdělaní.

Řvát bylo třeba, když se podvádělo a tunelovalo ve velkém. To jste mlčeli.

Já jsem Babiše nevolil , na Soukupa jsem se díval 20 minut. Ale nedivím se lidem

, že volili Babiše a dívají se na Soukupa, mají na to právo. Klaus chválil Koženého, vy jste chválili Klause. A teď máte co jste chtěli. Když jsem kritizoval Klause, tak jsem měl jedno plusové znaménko a 20 minusových, i teď prohraji 1:10. Máme jednu z nejhorších televizí , o tom žádná. Já se dívám jen zprávy a na dvojku. ČT 1 a ČT 24 to je takové horší Rudé právo.

10 2
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal