Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Nikdo nepopírá polský antisemitismus. J.Gros odhaduje počet židů, kteří přišli o život

přičiněním Poláků na 100-200 000.Je těžké se s tím smířit, ale asi nebude daleko od pravdy. Udávání za kilo cukru, vraždy kvůli zlatu... atd to vše se dělo.Hlavně ve východním Polsku. Hlad, bída, primitivismus, kalorický "příděl " pro jednoho Poláka

byl 700 kcal/den, pro žida 100 kcal. Takových Lidic bylo v Polsku více jak 300,

popravovalo se na ulici, za maličkost. Pověstné byly "lapanki" , kdy Němci/ nikoli jen nacisté/, chytali na ulici Poláky jako zajíce a odváželi je na nucené práce, nebo na popraviště pokud to byla reakce na nějako akci odboje.Popravy v poměru 1:100, přesto žádný "guvernér" Varšavy se nedožil konce války.Pověstný je atentát na Kutscheru.Zle se dělo v Polsku,Poláci se navíc vraždili a přepadávali mezi sebou., hlavně ke konci války.Trochu to připomíná situaci v Jugoslávii.Poprava celé rodiny za ukrývání židů, to bylo jen v Polsku. Nicméně, jak se uvedl Katz, je trochu přes čáru. Isaak Shamir řekl,že každý Polák nasál antisemitismus s mlékem matky. A Katz to cituje , v den co se stal ministrem zahraničí. Němci jsou z obliga, židy vraždili jen Poláci.

0 0
možnosti
OF

Neuvěřitelná sprostota.Tím urazil i mne , těšínského Poláka.Za celou školní docházku / polské školy/ . jsem nihoho neslyšel nadávat na židy .Přísahám.Moje babka i otčim , když jsem se jich ptal na židy, říkal " "U žida se dobře nakupovalo" a ironicky citovali heslo antisemitů " Nie kupuj u žyda,po žyd to komunista i wróg narodu polskiego"a kroutili u toho hlavou. Strýc měl pár židovských kamarádů, chodili spolu na polský gympl v Orlové, obviňoval katolickou církev z antisemitismu/ jeho otec byl evngelický farář/. Zdá se ,že v polsko- izralelském sporu ,jde o odškodnění polských židů.Jak je Polsko chudé,já bych s tím souhlasil,jinak nikdy nebude klid.Poláci říkají:odškodnění ano, ale ať platí Němci. A co ministr Katz?. Chce i ze mne udělat antisemitu? Jediné co mohu říct: v Polsku z toho bude peklo a nová vlna antisemitismu.

0 0
možnosti
Foto

Dala jsem Vám karmu, vážně, protože se zabýváte celosvětovým děním, což není úplně legrace. A navíc to musí být docela dřina. TakžeR^

1 0
možnosti
Foto

Upřímně děkuji, vážím si toho. Dřina to ale není, je to radost. Příjemný večer i týden.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4805
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal