Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53a20k96u76b 75Š38o77l36c

7. 2. 2019 13:42

Prostě mají víc peněz a tím pádem kvalitnější cizince. O ničem jiném to není. Plus českých klubů je, že si, na rozdíl od většiny jiných evropských týmů, drží národní identitu s převahou českých hráčů.

0 0
možnosti
Foto

No co Vám k tomu napsat? Snad jen "Ševče, drž se svého kopyta". Vaše závěry, vážený pane Stejskale, jsou v oblasti basketbalu zcela mimo realitu. Skutečnost, že týmy z Izraele se podílely na vyřazení našich týmů z těch druhořadých evropských soutěží, nemůže přece být směrodatným měřítkem toho, která země je na tom basketbalově lépe. To by pak i platilo, že ruský basketbal je lepší srbského, slovinského či litevského, jen proto, že CSKA Moskva poráží Partizan Bělehrad, Cibonu Zagreb nebo Žalgiris Kaunas? Víte proč? Protože vše je o penězích. CSKA je nabito hráči světové třídy, Rusové rozhodně v týmu nepatří k těm, kteří by nesli hlavní tíhu zápasů. A Tel Aviv - víte kolik tam hraje Američanů? A stejně tak i v dalších izraelských týmech.

A i když zde v chudém a 30 let drancovaném Česku ty peníze nemáme a ani Nymburk s rozpočtem přes 100 mil.Kč (v tabulce NBL druhé Svitavy cca 12 mil.) nesahá výkonnostně ani do těch nejnižších úrovní, tak i přesto je ČR na 24 místě celosvětového žebříčku FIBA a Izrael na místě 35tém. I přesto naši reprezentanti pojedou v září na MS do Číny a basketbalisté z Izraele se na ně mohou jen dívat v TV.

Vážený pane Stejskale, co píši není nic proti Izraeli, jen se snažím dát Vámi uvedené mylné informace na pravou míru.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Svojane, problémem českých čtenářů zapojujících se do internetových diskusí je to, že si článek, k němuž se vyjadřují, interpretují takříkajíc po svém. Absolutně nechápu, v čem jsou mé závěry mimo realitu - především proto, že závěry, které jste v mém článku objevil Vy, tam vůbec nejsou. Já netvrdím, že český reprezentační basket je lepší než izraelský. Samozřejmě vím, jaké je postavení CZ a IL basketbalu na žebříčku, i to, která reprezentace se kam kvalifikovala, tj. na ten či onen šampionát. Můj článek se týkal konkrétního srovnání CZ a IL klubů (!) v konkrétních soutěžích a v konkrétním ročníku - a v tom vyšlo srovnání lépe pro IL kluby, což jsem uvedl jako zajímavost, nikoli snad jako "důkaz" - směrodatné měřítko, která země je na tom basketbalově lépe, jak jste z toho dovodil Vy. Doporučuji proto držet se toho, co je v mém článku napsáno, a to pokud možno doslova a pokusit se pochopit smysl toho, co v článku je - nikoli argumentovat proti tomu, co v něm není. --- Napište, co je v mém článku - z údajů a informací, která tam jsou obsaženy - mimo realitu či co je v něm nesprávné; pokud něco takového najdete a bude to pravda, rád provedu v původním článku opravu. --- A že je to o penězích? Samozřejmě, ve sportu je všechno penězích, jenomže sportovní historii nezajímají ony peníze, tedy rozpočty klubů, ale na prvním místě výsledky - ty přece vejdou do dějin. Je to možná ne úplně fér, ale taková je realita. --- Závěrem: vím, kolik je v Maccabi TA Američanů a znám také pravidla o tom, kolik cizinců může být v jednom klubu v izraelské basketbalové superlize a kolik jich smí být současně během zápasu v poli - i to se v izraelské nejvyšší soutěži řeší, takže rada, abych se držel svého kopyta je v mém případě poněkud nadbytečná. Zabývám se izraelským sportem řadu let na serveru Eretz.cz a z toho důvodu sleduji tamní sport velice pozorně. To jenom na vysvětlenou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal