Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Vzhledem k horskému charakteru regionu bylo nutné ho umístit do těsné blízkosti hranic s Jordánskem. Jordánci v tom spatřují nebezpečí a proto se obrátilo na ICAO s požadavkem, aby zajistilo, že Izraelci budou dodržovat mezinárodní normy, přičemž Ammán pohrozil, že si vyhrazuje právo využít všechny možnosti, aby chránil své zájmy a svůj vzdušný prostor. Tuto záležitost nechme bez komentáře."

A udělali dobře poněvadž tento národ spravedlivých a vyvolených, jak jsem nedávno četl jedno velmi výstižné vyjádření, si v poslední době dělá kde chce a co chce. Tudíž se raději té zmínce autora "bez komentáře" ani moc nedivím.

0 0
možnosti
Foto

Bez komentáře proto, že na iracionální výpady nemá smysl reagovat. Například nedaleké letiště v jordánské Akabě, se také nachází relativně blízko stejné hranice (byť ne tolik jako RIA) a nezaznamenal jsem z izraelské strany žádný hysterický povyk.

1 0
možnosti
Foto

Praha nemá jen novou Ruzyni (letiště V.Havla), ale také starou Ruzyni a vojenské letiště v Kbelech, byť obě s kratšími dráhami. v případě potřeby se letadla odklánějí na jiná velká letiště (Brno, Pardubice, Ostrava, Karlovy Vary plus existují další letiště s nepravidelným provozem). Při dopravní rychlosti 800 km/h je to pro letadla prkotina (ovšem pro cestující už ne, ale mimořádné okolnosti jsou prostě mimořádné)..

1 0
možnosti
Foto

Při raketovém útoku na "novou Ruzyni" by nebylo možné odklánět lety na starou a nejspíš ani do Kbel - zbývala by ostatní města, která by to množství snad společně zvládla. Čili: v ČR je kam odklánět. V Izraeli jen velmi omezeně, některá letadla musela v krizových situacích přistávat na Kypru, proto nyní letiště Ramonových. --- Díky za příspěvek.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS