Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Stejskale,

zřejmě netušíte, že se de fakto navrhuje nahrazení zařízení Huawei, které údajně "představují riziko, že zneužity být mohou", třeba zařízením firmy CISCO, kde je jistota, že mohou být zneužity.

U Číňanů to odůvodňují zákonem, který firmám nařizuje spolupráci s vládou. Ale už se neuvádí, že obdobný zákon platí v USA dávno.

Kongres již v roce 1984 přijal zákon "The Communications Assistance For Law Enforcement Act (CALEA)", který vyžaduje, aby poskytovatelé telekomunikací a výrobci zařízení umožnili státním orgánům zachytit komunikaci jejich uživatelů. Tento zákon byl později rozšířen, aby platil i pro širokopásmový internet a poskytovatele VoIP.

Legislativa také umožnila používání systému NarusInsight, který umožńuje FBI na jediném zařízení sledovat miliony uživatelů telekomunikačních služeb a internetu. Také existuje NSA =

National Security Agency, která sbírá a zpracovává data a informace z celého světa.

A že to amíci vskutku masivně dělají po celém světě svědčí i odhalení odposlechů Merkelové. O automatickém odesílání, archivování a následném zneužívání informací o uživatelích Facebooku, Googlu, Microsoftu a prakticky všech softwarů od všech dodavatelů ani nemluvě.

0 0
možnosti

Ale toš pane Vaněk. Tohle nemůžete říkat, to je přece ta správná strana, strana svobody a demokracie abych citoval jednoho nejmenovaného blogera. ;-D

0 2
možnosti

Klíčová infrastruktura, ve které se používají Huawei produkty, prochází přísnými bezpečnostními audity a není žádnou vyjímkou, že je v ní objevena chyba či "chyba" umožňující zneužití. Každý významný výrobce se s podobným problémem potýkal (Cisco, IBM, Intel, Microsoft...). Pouze u Huawei se však řeší "globální bezpečnostní riziko", aniž by někdo zveřejnil konkrétní bezpečnostní problém - přestože se o podobných bezpečnostních problémech běžne vede komunitní a veřejná diskuze.

Z pohledu západu je problém Čína, která se vrací na pozici velmoci nejen ekonomicky, ale i technologicky. Je třeba vést otevřenou diskuzi o tom, jakým rizikem pro západ je vzestup Číny, a zda má smysl mu bránit i překračováním západem stanovených a prosazovaných pravidel. Předhazovat lidem, že problémem je konkrétní výrobek konkrétní firmy je nejen hloupé, ale také nesmyslně nebezpečné.

5 0
možnosti
Foto

Zásadní je Vaše poslední věta z blogu, Lubomíre. Jak je vidět, moudrost je tam vzácné zboží. R^

7 2
možnosti
Foto

Ano, poslední věta vystihuje mnohé. A pro situaci v naší zemi je to vzhledem k chování "některých" politiků hodně smutné.

2 0
možnosti
Foto

R^ Karma.

V USA se teď řeší vážná kauza. Zdá se totiž, že tam se firma Huawei podílela na kradení strategických firemních dat.

7 1
možnosti

Poněkud jste zaspal. Ta věc se řeší již mnoho let. Začalo to tím, kdy zmíněná firma začala získávat významnější podíl na trhu.Snaha získávat informace tady byla, je a bude o tom žádná. Slyšel jste někdy o NSA ?

0 0
možnosti

Ale ti co pred tim varuji jsou preci cickari. Skoda ze p.s.prezident nevysvetlil neznalym vyznam toho slova.

2 2
možnosti

Čučkaři? Byl příliš mírný.

5 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS