Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporucuji k precteni zivotni vzpominky Prof. Dr. Adama, sepsane s pomoci Dr. Jirku, ktere vysly v nakladatelstvi Akademia zacatkem tohoto mesice pod nazvem 'Vsechno je jinak'. Jeho osudy nejsou v Cesku mimo okruh jeho profresnich kolegu a pratel prilis zname, presto si jeho zivot dovolim srovnat s zivotem pana Bradyho. Z Ceskoslovenska odesel jeste v srpnu 1968, nebot - dle jeho vlastnich slov - 'druhy koncentrak bych uz neprezil'.

0 0
možnosti

Opomenul jste jednu věc: pana Bradyho používal Herman.

3 2
možnosti

Pan Brady měl štěstí v tom, že ho při tom přebíhání neudali ostatní vězni!

2 0
možnosti
Foto

Skvěle, opravdu skvěle a vystižené popsané R^R^R^

Velká karma. Jiří Brady je jedinečný, právě tím, jak se vzepřel zlu a uspěl. Odvaha, štěstí, pomoc Boží... kdoví. Když občas čtu podobné příběhy a poslouchám zaznamenané výpovědi, tak u tech lidí, kteří přežili, bylo v jejich nitru cosi výjimečného, nějaká jiskra.

Jako ta mladá dívenka, která zahlédla na jakémsi nádraží, cestou do Osvětimi, škvírou mezi prkny dobytčáku svítání a sněhový poprašek na stromech. Řekla si: "Když na světě existuje taková krása, tak musím přežít!" A to ji drželo, přežila i pochod smrti a potom mohla o všech těch hrůzách vydat svědectví.

Pane Stejskale, také závěr Vašeho textu je excelentní, děkuji

5 0
možnosti

Nikdo, kdo tam nebyl, si plně neumí představit peklo, vyhlazovacích táborů, ani já - akorát mi pořád přijde zvláštní, jak se jeho příběh spojuje, míchá, prolíná s příběhem jiným, tím na sklonku na konci jeho života. Jak se mnozí, dokud se pan Brady neobjevil na scéně právě v tom jiném příběhu, o tu temnou historii našeho času do té doby víc nezajímali.

3 0
možnosti
Foto

Pan Brady se objevil na scéně už dříve v souvislosti s knihou Hanin kufřík - škoda, že ji mnozí nečetli a teď z toho vyvozují závěry o ostatních.

8 0
možnosti
Foto

Skvěle napsáno. Ta předposlední věta vyjadřuje dle mého pocity celé řady našich občanů. R^

7 0
možnosti

K té vaší kontroverzi si místo Miloše Zemana doplňte klidně i Václava Havla.

4 5
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal