Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

P.Stejskal trefně přirovnal případné stažení naší IDF z Jehuda-Šomron a předání celého území PA.

Ještě horší verze by byla, kdyby Fatah prohrál volby a vlády by se ujal Hamas/Islámský Džihád i v Jehuda-Šomron a pak by byl konflikt na spadnutí. Začali by občas lítat rakety na průmyslová a ekonomická centra v Izraeli(vzhledem k malé vzdálenost z Jehuda-Šomron, Gaza je mnohem dále). Tím by ekonomické škody byly mnohem horší než dnes. Velmi snadným cílem by se stalo i mezin.letiště Ben Gurion, kde by při sebenepatrnějším konfliktu muselo být z bezpečnostních důvodů uzavřeno.

Ani izr.levice, stojící ve středu politic.spektra, se neodváží předat celý Západní břeh do rukou PA.

Ostatně Tzipi Livni, která byla jako členka vlády pro stažení z Gazy v r.2005(dnes v opozici), už si netroufne stejnou blamáž jako tenkrát.

0 0
možnosti
Foto

Jestli si myslíte, že se mi líbí, že pachatel vražd ve Štrasburku nebude postaven před soud, tak se mýlíte, protože se už nikdy nikdo nedozví, o co mu šlo. Můžeme všichni toliko fabulovat.

Ale ve Štrasburku nešlo o území, ale o ideologii. Nelze předpokládat, že na Blízkém východě by nastal po uznání Státu Palestina podél zelené linie absolutní klid po 70 letech používání násilí, ale byla by významně omezena motivace k násilí. tj. pocity křivdy, nespravedlnosti a utrpení. A posílena pozice těch společenských struktur, které by prosazovaly mírové soužití.

A také mě zneklidňuje ten fakt, že ani Stát Izrael, ani vy a další neumíte prezentovat autoritativní představu cílového řešení, které by mohlo garantovat mírové soužití mezi národy na Blízkém východě. Ten Fatah alespoň říká, že by to mohl být návrat k poměrům před rokem 1967.

0 3
možnosti
PB

P92e60t90r 40B17u61r40i35a25n

14. 12. 2018 11:34

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
VD

Že terorista ze Štrasburku střílel první je otázkou, ale na výsledku to nic nemění. Pokud si někdo neváží života druhých, nemůže se divit, že s ním "normální" lidé nesoucítí

2 0
možnosti
Foto

Karma, pro mě nový kontext.R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 4805
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal