Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Já vím, že o mrtvých jen dobře, ale nelze nevzpomenout fatální chybu při 1. válce v zálivu, kdy měl s mandátem OSN dojít až do Bagdádu; nebyla by 2. válka a možná i "arabské jaro" by mělo zcela jiný průběh.

Proto nemohu mluvit o cti a památce, ale jen to prosté lidské - odpočívej v pokoji.

0 0
možnosti
VV

Muzete mit tentokrat i pravdu pane Kulhavy, ale je take mozne, ze to co je tam dnes mohlo prijit uz v roce 2003.

1 0
možnosti
JR

J62a65n 22R10á83ž

1. 12. 2018 12:13

Skutečného politika a správného vůdce světové mocnosti dělá i to, že když nemá plán "B" , tedy co s Irakem po pádu Husseina s jeho bezpečnostními složkami dělat, tak nepokračuje po splnění cíle "A" , osvobození Kuvajtu a oslabení husseinovy armády, dál.

Rozhodnutí nezničit stabilitu v oblasti, kde Irák blokoval rozpínavost Iránu i šíření sunitského wahhábismu ze SA a nekompromisně likvidoval buňky fanatických džihádistů, bylo správné rozhodnutí pragmaticky uvažujícího státníka

1 0
možnosti
MK

Vím, je to dělat generála po bitvě, ale druhá válka Váš názor poněkud vyvrací a o to více, když důvod byl jemně řečeno poněkud zamlžený.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal