Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pokud se chcete vracet k sestřelení KAL007 tak když řeknete A tak je potřeba říci i B. KAL007 skutečně narušil vzdušný prostor tehdejšího SSSR. Když letěl nad Kamčatkou tak byl cca 300km mimo svoji trať a tato odchylka se stále zvětšovala.

V době studené války spojené státy docela často testovali radary protivníka pomocí speciální verze civilního Boeingu 707 a tak že tento vojenský stroj létal těsně podél hranic SSSR. V noci tak mohlo velice snadno dojít k záměně za civilní letoun, který se tam vůbec neměl nacházet.

3 0
možnosti

a ještě dodám 5 let po sestřelení Korejského letadla se podařilo Američanům to samé - sestřelit civilní letoun IA655 kde zahynulo 290 lidí. Tento letoun na rozdíl od onoho neustále připomínaného KAL007 letěl přesně podle letového plánu a neodchýlil se od kurzu.... https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655

1 0
možnosti

J75i64ř77í 12A55l13e15x75a

29. 11. 2018 12:27

To můžete zdejším "diskutujícím" rusákům vysvětlovat jak chcete.... Půlka jich je hloupých a půlka navedených. :-/R^

3 2
možnosti

Covece, ty bys byl za minuleho rezimu agitator. Slo by ti to perfektne.

4 4
možnosti

Podle jiných informací, ukrajinská vojenská plavidla odmítla respektovat pravidla pro plavbu v Kerčském průlivu a odmítla reagovat na pokyny orgánů oprávněných k řízení plavby. Myslím, že pokud je toto desinformace, může ji Ukrajinská strana velmi jednoduše vyvrátit. Místo faktů jsou však lidem opět předkládány ničím nepodložené kecy. Zkuste nedodržet dopravní omezení u úřadu vlády, kašlat na pokyny policie a pokoušet se ujet - předpokládám, že policie po vás také nakonec začne střílet.

2 5
možnosti
Foto

Problém je, že do vody těžko píchnete dopravní značku zákaz vjezdu. Ani namalovaná čára tam dlouho nevydrží.

3 1
možnosti

M75i13l20a27n 39K33e22s70l

28. 11. 2018 20:52

Málokdo z nás má možnost si ověřit každou zprávu,kterou čte nebo slyší.Když však sám vlastními silami zjistí,že některé zprávy od jistého autora jsou zavádějící,nevěří žádným zprávám,které autor uveřejní.Tyto zprávy mohou být i pravdivé.To se mockrát povedlo naší veřejnoprávní televizi,rozhlasu a některým novinářům.Holt ztratili důvěru a nadlouho.

6 1
možnosti

Některé ověřit jdou, některé ne. Mě by třeba zajímala trajektorie plavby ukrajinských lodí - o té žádné relevantní informace média neposkytly.

3 1
možnosti
Foto

Karma. Přesně o to šlo. Problém Ruska je v jeho imperiálních projevech, které se už nejméně 100 let nemění. Ta agresivita je zřejmě prostředkem manipulace vlastního národa. A to korejské letadlo už jsem dnes někde zmínil. A představte si, že ještě dnes si vzpomenu na souhlas svého blízkého kamaráda se zastavením letu. Bylo nám tehdy 20.

10 0
možnosti
Foto

Je to hodně podivná doba ve které žijeme. Opět se manipuluje. Pravda je považována za lež a nezvratné důkazy jsou zpochybňovány například tím, kdo je předkládá. Hovoří se o vnucování a přitom žádná cenzura neexistuje a v době internetu ani existovat technicky nemůže, takže každý má možnost si tu pravdu najít. A přesto se najdou tací, co blahořečí Putina za jeho moudrost, haní západ za agresi a podobné bláboly. Obrana je považována za okupaci. Je to hodně podivná doba ve které žijeme.

14 0
možnosti
Foto

Představte si situaci, kdy k směrem k hranicím Vašeho pozemku jsou vykupovaný sousedící pozemky někým, ke komu nemáte důvěru na základě špatných historických zkušeností, že to s Vámi myslí dobře. A vy v této situaci začnete podnikat aktivní kroky, abyste toto nebezpečí omezil tím, že obsadíte alespoň některé jiné pozemky, které pak nechcete pustit? Kdo je obránce a kdo je agresor?

A nepřipomíná vám to něco, co se děje kousek dál? Konkrétně u Středozemního moře. A nebo Evropu po Mnichovu.

3 2
možnosti

J50a16n 48Z15i73e76g76l31e28r

28. 11. 2018 18:16

Zasloužená karma :-)R^

11 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal