Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J42i16r75i 48T83i61c31h56y

25. 11. 2018 17:51

Jeden rozdil mezi Hitlerem a iranskym vudcem je, ze Iran nema ekonomockou kapacitu rozvirit valku v takovem rozsahu, jako rozviril Hitler.

0 0
možnosti

P56e39t15r 49S72k91á65c66e86l

25. 11. 2018 20:56

Ekonomická kapacita toho kterého státu nehrála roli. Důležité vždy bylo, aby za loutkou rozdmýchávající válečný konflikt někdo stál a okolním státům válka vyhovovala. Přesně tak, jak tomu bylo před rokem 1938. Naši tzv. "spojenci" nás hodili přes palubu, stejně tak se nás nezastali v roce 1968 a po roce 1990 to bylo slibů z jejich strany, jak nám ekonomicky pomohou je dohnat! Počtvrté se napálit nenecháme.

Ještě k první premise konfliktu zájmů - za Hitlerem tehdy stál farmacprůmysl, který těží z válek víc, než samotný zbrojní průmysl. Viz:

Z 24 ředitelů IG Farben obviněných v poválečném soudním procesu s IG Farben (1947–1948) před americkým vojenským tribunálem v podsekci Norimberských procesů, bylo 13 usvědčeno a posláno do vězení s tresty od jednoho do osmi let odnětí svobody. Někteří z obviněných v soudním procesu byli následně vedoucími pracovníky v poválečné éře ve vedeních společností, které se oddělily od IG Farben.

(zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/IG_Farben)

0 0
možnosti

Pisete pane Stejskale, "O konferenci islamske jednoty". Co je vlastne islamska jednota? Naplno se projevila v Iraku v roce 2003 po odstraneni S. Husseina US vedenou koalici. Tehdy doslo po neuprosne diktature k chaosu, dokonce i anarchii.

Do te doby vladnouci Sunni se vzajemne a nemilosrdne vrazdili se Shia. Pocet obeti sel do snad az stovek tisicu. Shia obvinije S.Husseina a vladu Sunni ze zavrazdeni az milionu vericich Shia. V ciskach, vezenich atd. I kdyby se, nedej Boze Islamistum podarilo znicit Izrael, stale jeste to neznamena jednotu Islamu.

Ptam se Vas p. Stejkale kdo se v tom Tehranu vlastne sleze? Neverim, ze do Tehranu prijedou Saudi a Sunni vubec.

0 0
možnosti

J14o53s75e64f 15P42o29t91r

25. 11. 2018 16:57

Izrael je pro islámský svět absolutní nepřítel a to ze dvou důvodů.

Mohamed jako zakladatel islámu je jimi považován za dalšího a posledního proroka, který navozuje na proroky Starého zákona, ale i Ježíše. Mohamed je chápán jako dovršení Starého zákona a židé jsou podle nich povinni islám vyznávat, jinak nemají právo na existenci.

Jedna ze zásad, kterou stanovil Mohamed je to, že tam, kde stanula noha vyznavače islámu se jedná o svaté islámské území, které musí navždy zůstat islámské. Proto třeba ty nároky na jižní Španělsko, ale hlavně na území Izraele. To je svaté islámské území a Izrael zde nemá právo na existenci

0 0
možnosti

Nezlobte se, ale příměr s Hitlerem je zase, jak obyčejně bývá dobrým zvykem až příliš často, neadekvátní.

Za výrokem íránského představitele a víte dobře, že zdaleka není sám (všechny palestinské organizace vždy měly a mají ve svých statutech zničení Izraele jako jednoznačný cíl svého konání) stojí pocit křivdy, že do daného území byl velmocensky implantován po 2. světové válce nový stát.

Že je díky tomu situace neřešitelná, se mi jeví prostě pravdou. Zabíjení zcela obecně tu neřešitelnost jen prohlubuje.

1 4
možnosti

Bylo na tom území "implementováno" více států, neboť tam žádný stát před tím v té době nebyl, jeden z těch nových byl Izrael. O žádnou "křivdu" se nejednalo, taky proč by mělo? Jinak souhlas, zabíjení s cílem zničit Izrael řešení není

3 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal