Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Měl jsem o tři dny dříve úvahu v podstatě stejnou: https://gruber.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685161

Tedy - pochopitelně zde s autorem souhlasím:-).

0 0
možnosti
Foto

Pokud bychom měli respektovat jevy, dané pohybem vesmírných těles, tak bychom měli vstávat ve 4 hodiny ráno a chodit spát v 8 večer. Jelikož jsme si své denní aktivity navzdory těmto pohybům vesmírných těles posunuli cca o 2 hodiny dozadu (je zajímavé, že to nikomu nevadí), tak by letní čas, který tento nesoulad o hodinu napravuje, byl rozumným kompromisem.

1 0
možnosti
MS

Napsal jste článek o názorovém rozdělení společnosti a světa v mnoha ohledech. Různost názorů je normální, ale co není normální, je vzrůstající nesmiřitelnost a klesající míra pochopení pro odlišný názor.

Obávám se, že jste tímto článkem k té nesmiřitelnosti trochu přispěl. Už dříve jste psal, že po zrušení střídání času nemá standardní pásmový čas alternativu a je nutností. Není to pravda, je to jen jeden pohled na problematiku a navíc poněkud dogmaticky pojatý. Jsou argumenty pro obě alternativy, tedy stálý standardní (zimní) i letní čas.

Pokud se argumentuje přirozeností, i ta má jeden důvod pro letní čas. Před érou levného a kvalitního osvětlení lidé vstávali a šli spát víceméně symetricky s denním světlem; večer za tmy toho moc dělat nešlo. Nyní jsou aktivity velké části lidí nuceně posunuty na později - pevná pracovní doba, úřední hodiny, otevírací doba atd. Letní čas by tuto asymetrii dne a lidské činnosti o něco zmenšil. Samozřejmě jsou velké rozdíly, např. škola a řidič ranního autobusu.

Poctivé by bylo dát dohromady a zvážit všechny argumenty, a ne tvářit se, že kromě mých argumentů nic neexistuje.

4 0
možnosti
AF

A17l10e31š 58F72i86f14k75a

1. 11. 2018 16:02

Myslím, že autor by se měl držet svého kopyta a neřešit čas v Čechách.

0 0
možnosti
Foto

R^Letní čas je nesmysl; souhlasím s Vámi.

3 0
možnosti
SN

Omlouvám se, ale musím konstatovat, že argumentačně je Váš článek velmi slabý...

7 5
možnosti
DR

Naprostý souhlas. R^

2 3
možnosti
RP

Mohl jste napsat jednou větou, že vám vadí zavedení letního času komunisty a proto to odmítáte. Racionální důvot k tomu samozřejmě nemáte.

4 5
možnosti
RP

P.S. a nyní vám jiný komunista navrhuje zrušení letního času. Dokonce takový, který se mohl klidně podílet na jeho zavedení. Nemáte v tom teda trochu hokej?

4 0
možnosti
OL

Fascinují mě ty plky o "přirozeném času", který je údajně ten kterému nesprávně říkáme zimní. Proboha přirozené je nějak stávat a někdy chodit spát a to chodit spát za tmy a vstávat dříve za světla. K tomu je střídání času..... tečka... tedy dává to smysl. Místo plků o "přirozeném čase" bychom si raději měli říct, zda nám více vadí chodit za tmy do práce nebo mít o hodinu světla méně v letních večerech... Jiná diskuse nemá smysl...

6 1
možnosti
PV

P49a67v35e54l 20V12é84b45r

1. 11. 2018 13:43

Přirozeným časem je míněn čas, kdy je možno jednoznačně a bez návaznosti na použité časové jednotky stanovit začátek dne (nebo též půlnoc). Tento začátek dne je přesně v okamžiku, kdy je daný bod nejvíc odvrácen od Slunce (ponechme stranou nějaké průměrování a podobně, které bude nutné vždy). Pokud budeme trvat na dnešním letním času, je potřeba napřed stanovit půlnoc podle středoevropského času a k tomu teprve přičítat jakýsi časový interval.

1 0
možnosti
JS

Od EU to je geniální tah. Všichni kvalifikovaně diskutují na téma střídání času a přidělování emigrantů se stane nepodstatným detailem.

11 1
možnosti
RC

a on je nekdo prideluje???

1 0
možnosti
  • Počet článků 4814
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal