Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R35a70d56e16k 81J60a95r98o65š

27. 10. 2018 20:12

Milan Uhde patří mezi mé nejrespektovanější současné osobnosti, a pokud připomněl tak význačnou a mimořádnou osobnost jakou byl Ladislav Feierabend, vzrostl ten respekt k němu ještě více.

Karma R^

1 0
možnosti

Tak tentokrát, pane Stejskale, musím poděkovat já Vám, za připomenutí (u nás stále ještě neprávem opomíjené osobnosti) Ladislava Karla Feierabenda.

Občas spekuluji nad tím, jakou cestou by se asi osud naší země ubíral, kdyby na místě E. Beneše byl po válce L.K. Feierabend. Jeho vzpomínky jsou i skvělou učebnicí dějepisu, díky kterým jsem si mohla mj. vytvořit reálnou představu o atmosféře druhé republiky.

Škoda, že lidé formátu L.K. Feierabenda, Aloise Rašína a mnohých dalších téměř upadli v zapomnění. R^V

3 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, Leono, za Vaše slova. Vážím si jich, vážím si Vašeho zájmu a pohledu na věc.

1 0
možnosti
Foto

Ďábel se skrývá v detailu. Feierabend se chválí ve svých pamětech občas za něco, za co by ho dnešní pravice vůbec nepochválila.

1) za nařízení o výstavbě nepropustných žump, 2) názor, že měna nepotřebuje zlaté krytí. Za obé má u mě plus. Obé je socialismus a komunismus.

A co se týče možného jeho pronásledování komunisty, tak je nutné zdůraznit, že po únoru 1948 si agrárníci (bankéř Dvořák, velkostatkář Mayer a mnozí další) padli do náruče s komunisty.

0 0
možnosti
Foto

Což uznáte, v případě LKF z podstaty věci nehrozilo, to padnutí si do náruče s komunisty.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4795
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal