Diskuse

Ruský podraz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, nevím, kdo koho podrazil.

Vzhledem k tomu, že Izrael si u Putina prosadil, aby Rusko Sýrii nedodalo systémy protivzdušné obrany S-300 a poté operuje ve vzdušném prostoru Sýrie, tak nevím.

A jak nyní čtu na nevěrohodných webech, tak ruští generálové si navzdory Putinovi nyní vymohli dodání S-300 do Sýrie, tak nevím, komu tyto události poslouží.

Když už si Izrael vymohl ústupek na Rusku nedodání systému S-300, tak proč neustále porušoval syrský vzdušný prostor? Dalo se přece předpokládat, že jednou dojde k průšvihu.

1 0
možnosti
Foto

klidně čtěte i věrohodné, tam je ta zpráva také;-D

0 0
možnosti
JZ

Pro izraelské F-35 nebudou S-300 vážnou překážkou. :-)

1 0
možnosti
RK

R72a14d39e46k 56K82a77r84a55s

25. 9. 2018 10:41

Když myslíte;-D

0 2
možnosti
MV

Izraelci si tak dlouho zahrávali, až docílili toho, že Sýrie bude mít S-300.

1 0
možnosti
Foto

Sýrie by to od Rusů dostala tak jako tak. Takhle aspoň mají nějakou záminku.

5 0
možnosti
RK

Jednoduše řečeno, Izrael opět použil tzv jeruzalémskou lest a doufal, že mu to projde. Tentokrát ale neprošlo a syrská armáda bude brzy disponovat systémy S-300, aby mohla účinně bránit své území proti cizí agresi ze vzduchu. Skvělý výsledek!;-D

0 6
možnosti
Foto

Řešením ale není instalace nových zbrojních systémů v oblasti, řešením je závazek Izraele nenarušovat vzdušný prostor cizích států, doprovázený závazkem těchto států stáhnout od hranic těžkou vojenskou techniku.

Cílovým řešením by mělo být vrácení Golan Sýrii, což musí být ve výše uvedeném závazku jasně řečeno

2 6
možnosti
AL

Izrael neinformoval ruskou stranu o své operaci v Sýrii po sestřelení letadla Il-20 s dostatečným předstihem, čímž porušil dohody z roku 2015 mezi oběma zeměmi. Zástupkyně izraelského vojenského letectva informovala velení ruských vojsk o blížícím se útoku na syrské objekty v 21:39 hodin a útok přišel o minutu později. „Šlo o to, že v příštích několika minutách hodlá Izrael zaútočit na objekty na severu Sýrie. Minutu poté, v 21.40 hod, zaútočily čtyři izraelské letouny F-16 řízenými leteckými bombami GBU-39 na průmyslové objekty v provincii Latákie.

2 7
možnosti
VR

Informace jako vždy čerpáte na Sputniku nebo AEnews?

2 0
možnosti
Foto

Pan Lička jednou oplusoval následující diskusní příspěvek : "Je lepší se mýlit s RF než mít pravdu s USA".

Víc snad už netřeba dodávat a dostatečně to vysvětluje veškeré jeho příspěvky.

11 1
možnosti
Foto

A kdyby oplusoval příspěvek "Je lepší se mýlit s Izraelem, než mít pravdu s Ruskem", bylo by vše na nejlepší cestě ke zdravému rozumu?

0 2
možnosti
Foto

Slušný člověk se přizná a omluví se, darebák zapírá. RF zveřejnila údaje svého systému S-400 v oblasti. Je zfde vidět sysrká raketa, letoun RF i příslušný izraelský letoun, který tam dle tvrzení Tel Avivu nebyl.

2 8
možnosti
VE
AL

Izraelci se omylem usvědčili sami.

„Ukázali na mapě, údery izraelského letectva, které ovšem nebyly zasazeny v severní části Syrské arabské republiky, ale v okolí Latákie, která je západní provincií a samotné město Latákie se nachází na západním pobřeží země,“ což jasně ukazuje na další izraelskou lež. Byla to pouze záminka jak narušit ruskosyrské vztahy. Podobné podlosti na Blízkém východě jsou izraelskou specialitou.

1 5
možnosti
AL

Už se bojí následků.

Izraelské vojenské velení vedené velitelem izraelského vojenského letectva generálem Amikamem Norkinem, přivezlo do Moskvy 40 stran "důkazů", že neměli nic společného se sestřelením ruského výzvědného letounu Il-20 syrskou protivzdušnou obranou. Generál Norkin jednal s velitelem ruského letectva a dalšími ruskými vojenskými činiteli. Spolu s ním Moskvu navštívili důstojníci vojenské rozvědky, letectva a generálního štábu. Během rozhovorů opětovně žádali o koordinaci bojů v Sýrii a na dalším uplatňování systému, který má zabránit konfliktům. Ruská strana se doposud nevyjádřila.

0 6
možnosti
AL

„Il-20, který má efektivní odrazovou plochu o stupeň větší, než F-16, byl sestřelen raketou komplexu S-200". „Izraelští piloti se schovávali za ruským letadlem a vystavili ho úderu syrských prostředků PVO."

„Izrael porušil dohodu, kterou sám navrhl a nevaroval předem velení ruské skupiny vojsk v Sýrii o plánované operaci. Zpráva po ‚horké lince‘ přišla méně než minutu před útokem, což nedovolilo poslat ruské letadlo do bezpečné zóny".

Proto dokonce ani velení US Army se nediví, že RF považuje provokativní aktivitu Izraele za nepřátelskou.

2 9
možnosti

Pořád stejná ruská taktika jako u MH-17 viník není ten kdo zamířil a stiskl spoušť, ale ten kdo tam prý pustil letadlo a ten kdo se prý schoval za jiné..typicky ruské:-)

9 1
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal