Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doufám, že by každý považoval za poněkud podivné, kdyby letadla cizího státu na cizím území sestřelovala třeba skladiště nádrží s naftou pod záminkou, že jde o možnost je využít pro pohyb tanků k hranicím, pokud jeden ze států nevyhlásil tomu druhému válku. Incident pouze prokázal, k nebezpečným situacím může docházet. Pokud vím, tak mezi Sýrií a Izraelem panuje oficiálně stav příměří.

A otázka opět zní, pokud se Izrael cítí být aktivitami v Sýrii ohrožen, proč oficiálně nepožádal RB OSN o zásah modrých přileb.

Ono to zní třeba absurdně, ale rituál je nutné dodržet.

1 4
možnosti

"A otázka opět zní, pokud se Izrael cítí být aktivitami v Sýrii ohrožen, proč oficiálně nepožádal RB OSN o zásah modrých přileb"

;-D;-D;-D

Modré přilby byli odsunu na žádost států, že kterých vzešli tito "vojáci" na začátku obč.války.

Tady je též vidět, že kdykoliv se něco semele, státy urychleně stahují síly OSN, tudíž nelze jím důvěřovat.

To samé s pozorovateli EU v Gaze ohledně Filadelského koridoru mezi Gazou a Egyptem v r.2006.

5 0
možnosti

Jsem fanda Izraele, ale p. Stejskal strašně přehání. V jeho podání vždy za vše mohou Rusové, Asád, Putin, Irán a občas i Zeman. Izraelci jsou ideálně dokonalí, proti nim nenapíše ani čárku. Objektivitu od něho nečekám.

3 2
možnosti

Bohužel není sám.

3 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 2
možnosti

Dnešní zlobné prohlášení šéfa Hisballáhu Nasrallaha defacto potvrzuje, že cíle IAF v Sýrii jsou pokročilé rakety pro Hisballáh.

Nasrallah: Hezbollah maintains advanced missiles despite Israeli strike https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Hezbollah-leader-says-has-rockets-despite-Israeli-efforts-in-Syria-567579

Pro ty, co nadávají na Izrael ohledně leteckých úderů v Sýrii proti cílům Iránu a Hisballáhu jako porušení svrchovanosti Sýrie, nechť si vzpomenou na 2.liban.válku v r.2006, kdy Sýrie během této války plně vyzbrojovala Hizballáh nejen z Iránu, ale i vlastní výzbroji.

Izrael podle voj.expertů měl tenkrát udeřit na cíle též v Sýrii, válka by mohla skončit dříve. V té době byl izr.PM Ehud Olmert.

Bibi Netanyahu nechce udělat podobnou chybu.

7 1
možnosti
Foto

Bibimu se pouze nechce od válu kvůli svým aférám. To je jediný motiv těch leteckých úderů.

0 10
možnosti

Ještě jsem nezažil, že by Ruská horda někdy přiznala svou chybu

11 1
možnosti
Foto

A dělá dobře. Lev much nelapá.

1 6
možnosti

"Delegace také hostitelům prezentovala pokračující pokusy Íránu převést do držení teroristické organizace Hizballáh strategické zbraně a záměr Teheránu natrvalo se v Sýrii vojensky usadit."

Izraelská delegace si může prezentovat kde chce co chce, třeba se stavět na hlavu ale skutečnost je ovšem taková že Liwa Al-Quds i Hizballáh jsou tam na pozvání Damašku a jedině on sám rozhodne o tom kdy jejich působení v Sýrii skončí.

2 14
možnosti

Pánové mínusáři, obávám se že Asad se zrovna Vás velmi ztěžka půjde zeptat na radu. Ale snažte se dál. ;-D

1 4
možnosti

Děkuji za naprosto perfektní rozbor situace a zasloužená karma R^:-)

10 3
možnosti

To není žádný perfektní rozbor situace, ale prachsprostá agitka, které se dopouštíte ve svých článcích i vy, asi proto to souznění;-D

0 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS