Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Války jsou zdravím států.

0 0
možnosti

No, já nevím.

Narušují izraelské stíhačky syrský vzdušný prostor narušují?

Má Sýrie právo bránit své území?

Má.

Co by se stalo, kdyby se nad Izraelem objevily, dejme tomu, íránská letadla?

1 1
možnosti

To ani nechtějte vědět. To by tu bylo "demokratických" křiklounů co že si to ten Írán dovoluje.

2 1
možnosti

Prosim autora blogu pana Steskala o jeho nazor. Jedna se o udalosti z roku 2008. Pred ruskm utokem na Gruzii byl Izrael hlavnim dodavatelem zbrani pro Gruzii. Pozdeji udelali Rusi s Izraelem "deal", megamilionovy deal. Za to, ze nakoupili izraelske drony, Izrael zrusil vsecky dodavky zbrani pro Gruzii.

Jaky je Vas nazor na tento deal pane Stejskale? Nechal se Izrael od Rusu koupit? Nebo to byla zrada pratelskeho naroda, ktery zrovna tak jako Izrael se brani zakernemu nepriteli. Nebo se takove jednani da nejak moralne zduvodnit?

0 0
možnosti
Foto

Sám si jistě pamatujete, že situace v prodeji zbraní Izraele Gruzii byla poněkud složitější a nikoli černobílá. Nevím o tom, že by Izrael zrušil kontrakty na všechny zbraně, rozhodně ne obranné. Ale to jen na okraj. --- Izrael se ani nenechal koupit, ani nezradil spřátelený národ. V principu jde o to, že Izrael se musí z řady důvodů chovat tak, aby na prvním místě nepoškodil svoje zájmy. Nejde jen o úzký vztah Gruzie – RF; věc je nutné vidět v širších souvislostech. A takto nahlíženo je nutné vzít do úvahy zájmy Izraele, pokud jde o íránskou hrozbu, kde je klíčová „ruská karta“ - a tu je nutné zohlednit. Tak čtu izraelský postoj. --- Zde si pomohu příkladem z první pomoci. Na školení dostávají lidé tuto instrukci: poskytnout první pomoc ano, je to povinnost, ale pokud by nám hrozilo vážné nebezpečí, nebudeme za neposkytnutí stíháni. Jde o princip, který můžeme aplikovat i na situaci, o níž ve svém příspěvku píšete. --- Prostě: nezapomínejme na kontext.

0 0
možnosti

Jen dvě reakce:

"Než se zastavím u ruského stylu informování v této věci, považuji za nutné zdůraznit, že Izraelci provádějí vojenské akce v Sýrii zcela oprávněně."

To je věcí názoru, zdaleka ne všichni s Vámi budou souhlasit. Takhle kdyby jsme uvažovali všude tak se ze světa za chvíli stane džungle poněvadž každý si bude útočit na koho a na co se mu zachce.

"Pro Izrael je íránská přítomnost v Sýrii hrozbou – a hrozbou je také íránská podpora Hizballáhu."

Tenhle blábol pro naivy slyším stále dokola od západních politiků jak kolovrátek. Ale věcným argumentem ho ještě nepodpořil nikdo.

Iránské jednotky Al-Quds operují v jižním Idlíbu u Khan Shaykhun, což konkrétně obnáší ochranu frontové linie mezi povstaleckou HTS a syrskými vládními silami, což je cca 250 km od Golan. Jejich další síly operují v Abu Kamalu v jihovýchodní Sýrii přímo u Eufratu /cca 500 km od Golan/, na další frontové linii, kde mají za úkol to samé, tentokrát proti IS /po včerejším dobytí mostu u Baghuz Fawqani kurdskými SDF na protějším břehu to budou mít už snazší/ a zbytek jejich sil se nyní účastní operací proti Daesh v poušti Badia což je před 300 km od Golan.

Hizballáh to samé, část sil je dislokována východně od města Saraqib v severním Idlíbu, část dokonce až severně od Allepa což je ještě o nějakou stovku kilometrů dál. Nedávných jižních operací v Darááa a Qunejtře se tyto síly po izraelsko-ruské dohodě neúčastnili vůbec.

V čem tyto síly tedy "ohrožují" ten hodný a dobrý Izrael, tudíž nejspíš ví pouze tito političtí křiklouni sami.

Trošku zklamání, blog tohoto typu bych čekal tak možná od pánů Zieglera a Flašky ale ne od pana Stejskala. Škoda.

2 3
možnosti

Preventivně-obranná vzdušná operace:-)) To jsou definovány snad všechny útoky, ne?

Aneb slovy klasika "nepřítel barbarsky střílel na naše letadla, pokojně shazující bomby na jeho město"

2 2
možnosti
Foto

J32a43k35u60b 92R26o64t97h

19. 9. 2018 13:04

Vy se v tom moc neorientujete, že? Připomínáte mi diskutéry z Novinek, kteří tupě a bez znalosti problému opakují "jak si může Izrael dovolit zaútočit na suverénní stát...". Vysvětlení viz níže. :-/;-D

1 1
možnosti

Tentokrat mne plukovnik KGB V.V.Putun opravdu prekvapil. Snad poprve rekl pravdu.

Ze ve valce umiraji vojaci je vlastne normalni. Od toho jsou to vojaci, a ti dbrovolni to vedi.

Ale ze pri tom umirji desetitisice nevinnych civilistu a hlavne deti je hruza. A plnou zodpovednost za to by mel nest ten, kdo to bombardovani naridil.

1 0
možnosti

Mě by spíše zajímalo, proč rusové nedali vědět Syrské PVO, že tam bude ten Iljušin ?

4 1
možnosti

R77a58d73e21k 63K87a39r66a60s

19. 9. 2018 11:38

Protože tam lítá pravidelně?

0 0
možnosti

Tak taktika byla podle prvního tvrzení jasná. Nepřítel za překážkou, překážka odstraněna, nepřítel fuč a proto za to může!!;-)

1 1
možnosti
Foto

Nechápu, v čem vidíte nějakou lež? Šlo jednoznačně o nedorozumění a nešťastný sled událostí, což, nakonec, uznal i sám prezident Putin. A to, že se předtím vyskytlo mnoho jiných verzí, je naprosto normální.

Vezměte si třeba sestřel malajsijského letadla MH17 dne 17.7.2014. Dodnes slyšíme a čteme nejrůznější fantasmagorické nápady a výklady té události a každý ten výklad je poplatný té straně, která ho vyslovila.

Ukrajina, například, dodnes není ochotna uznat, že se v její zpravodajské a rozhodovací struktuře vyskytly nemalé nedostatky, které k té tragédii vedly.

UA rozvědka věděla, že separatisté mají BUK, ale UA ŘLP tam přesto ta letadla nad ohrožené území lehkomyslně posílala.

1 3
možnosti

Jestliže je nějaká verze jiná než pravdivá, tak je verzí nepravdivou, neboli lživou. Tudíž, ten kdo ji vypustil lhal a je lhářem. V tomto případě nám historické události ukazují, že už lhářem byl a lhářem nadále zůstává.

8 0
možnosti

Souhlasím a proto karma, pane Stejskale.

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS