Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Snad mala poznamka k vasemu clanku, pane Stejskale. Kdyz podporim pana Buriana v jeho rozboru, proc tato krize nastala, nemohu se ubranit osobni uskosti z mysleni a prace politiku,(nase nevyjimaje) presne jak to v prispevku podotkl pan Sup.

Mame dobu konjuktury, ale rozhazujeme penize jak potrefeni. CR by mela si dat rozpocet do plusu, zaplatit dluhy a zacat setrit pro budoucnost. Ukazkou jak na to, je pohled do minulosti. Silne omezeni statnich vydaju nas zachranilo z tezkych dopadu te krize pred deseti lety. (nekteri politici jeste dnes maji sva jmena podepsana).

0 0
možnosti
PB

Souhlas, karma. Celá ta krizová peripetie začala u US vládních levičáků, kteří nařídili bankám snížit nároky na bonitu žadatele o hypotéku (dnes se naopak tyto požadavky zostřují). Pod hesly dostupné bydlení pro každého a všichni jsme si rovni (tedy aby se dostalo v tomto i na barevné z předměstí, lapidárně řečeno) dostávali hypotéku i ti nedůvěryhodní, marnotratní a nezodpovědní žadatelé (kdo by si dovolil odmítnout hispánce, když bílý před ním ji dostal, že). To že platební morálka takové sorty lidí je laxní, netřeba připomínat. Banky nejsou realitní bankéři, tedy zástavu (onen dům) prodají klidně pod cenou. A čím víc jsou nuceni takových prodávat, tím prudčeji klesají ceny nemovitostí (zákon trhu), tím víc si je kupují nemajetní a nezodpovědní a tím víc se jim nemovitosti zpátky vracejí jako podhodnocená zástava. Tedy začarovaný kruh. Až časem mají banky v držení zástavní listy na nemovitosti, které jsou reálně na polovině své hodnoty! Nu a protože jsou hypoteční listy základem portfolia bank (tedy tvoří jejich zajištění) padají akcie oněch bank. A protože jsou i obchodovatelné stejně jako zástavní listy oněch bank (kterým padají akcie), rozlezla se ona rakovina po celém světě.

Tedy shrnuto: na co levičák sáhne, to časem upadne.

1 0
možnosti
PB

Opr: bankéři nejsou realitní makléři

0 0
možnosti
Foto

Ono se chce říci, tedy napsat něco o rybách. Ale administrace je na prupovídky tohoto typu alergická, takže pouze neškodná modifikace:

Kdyby byly v rybníku ryby... A totéž se dá říci o těch úvahách, co by bylo, kdyby.

A pokud se týče prezidentských voleb 2016, tak jedinou pravdou, kterou ctím, je to, že Donald Trump si to poctivě odpracoval, zatímco Hillary Clinton to odflákla.

Štáb H.C. se na CNN Trumpovi doslova vysmíval, že se snaží o státy na Severu USA, které jsou "tradičně Demokratů". Byly. A získal také Floridu, která je vždy klíčová.

Když se podíváte na tuto mapku, tak si osvěžíte vědomost o tom, jak otřesnou porážku Hillary utrpěla:

https://www.nytimes.com/elections/results/president

0 0
možnosti
Foto

Na mapku jsem se podíval, paměť osvěžil - a teď vzhůru do nového dne, pane kolego.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4807
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal