Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako občan ČR se s českým národem neztotožňuji.

1 0
možnosti
Foto

Karma, nic jiného nelze napsat. R^

1 1
možnosti
Foto

Radim Hliňák

Gaza je blokovaná z moře.??? I malé dítě ví, že je to z důvodu, aby do Gazy nebyly pašované zbraně. Vešekrá humanitární pomoc která je dopravována loďmi je vyložena v Izraeli a zkontrolovaná, zda neveze zbraně. Pak ji Izrael naloží na nákladní auta a společně s humantirní pomocí, kterou stát Izrael poskytuje Gaze je dopravovaná do Gazy. Přes hraniční přechod Sufa týdně projede 7 151 nákladních aut s potravinami, přes přechod Karni je to 8 008 nákladních aut s obilím, přes přechod Nahal Os projede sedm milionů litrů paliva, včetně 3 394 tun ropné nafty. Do Izraele z Gazy bylo převzeno 25 palestinských Arabů k specializované léčbě. Tak to je panečku blokáda jako fikus. To se ještě Hamas v poslední době poškodil přechod Sufa a tím na 14 dní zastavil humanitární pomoc.

2 2
možnosti
Foto

Ale co je komu co potom, co si kdo dováží do Gazy? To Rusko bude Česku bránit dovézt si třeba atomovou bombu?

1 1
možnosti
Foto

V dané unikátní situaci, v níž se nachází Stát Izrael, měli být jeho vypracováním pověření arabští poslanci a měl být přijat jednomyslně.

1 1
možnosti

pane Stejskale, promiňte, ale nemohu se zbavit dojmu, že o této problematice nevíte vůbec nic, nyní jste si přečetl nějakou reakci na tento zákon a cítíte potřebu vyjádřit své zcestné názory světu.

čl. 3 - sjednoceným Jeruzalémem se myslí i východní část Jeruzaléma, která je nelegálně okupovaná - není Izraelská. Je to stejné, jako by ČR prohlásila za své hlavní město Vídeň a ignorovala protesty rakušánů.

čl.4 - to je pouze nic neřešící formalita, ale ledacos o postoji k nežidovskému obyvatelstvu naznačuje

čl.5 - nejedná se o osady na Izraelském území, ale o osady na nelegálně okupovaných, tudíž cizích územích. Stejné, jako kdyby si Rakousko dalo do ústavy, že je v národním zájmu osidlovat Moravu.

Nikdy jsem nečetl hloupější blog a nechápu, proč někdo, kdo o tématu neví nic má potřebu se k němu vyjadřovat. Možná v hospodě po deseti pivech, ale na blogu??

A k tomu nezpomínejte na historii. Na území žilo množství národů, jedním z nich byli i údajní předchůdci dnešních židů. Uzemí ale také patřilo Peršanům, Římanům, Řekovům a nemalému množství dalších. Ti všichni by si mohli území nárokovat. Nicméně bylo rozhodnuto, že území bude věnováno židům (kterým toto území nepatřilo už 2,5 tisíc let! A tak vznikl umělý stát Izrael. Původní obyvatelstvo, jež na území žilo po stovky generací, bylo vyháněno a vražděno. Izrael, aby aspoň částečně uchlácholil zděšení světa nad pacháným bezprávím, dal do deklarace řeči o rovnosti a podobně. Praxe byla sice jiná, ale ale Izrael se aspoň oficiálně tvářil, že je vše OK. A nyní? Nyní už se Izrael ani nesnaží přetvařovat.

Prosím uvědomte si, že ona arabská menšina nejsou přistěhovalci, jsou původním obyvatelstvem. Přistěhovalci jsou židé, kteří přišli z Polska, Ruska, Afriky a mnoha dalších oblastí.

Je mi jasné, že jste se pouze chtěl svézt na vlně odporu proti arabskému světu, který se v západním světě zvedá (sám je také nemám v lásce) a pořádně si vyhnat karmu, ale bohužel, za tento blábol vám plus dát nemohu.

2 9
možnosti
Foto

Podíváme-li se do dějin, tak dané území nikdy nepatřilo lidem, kteří jsou nyní označováni jako Palestinci. Území patřilo buď Židům, nebo Egypťanům a Jordáncům. Židé zde žili nepřetržitě 3 000 let. Byla to jejich původní vlast. Podle britské analýzy roku 1920 jsou Arabové z Gazy většinou potomky přistěhovalců z Egypta, jiní Arabové jsou rasovou směsí, na vesnici žili především rolníci, kteří tvořili 71% arabského obyvatelstva. V 18. století se 3000 Albánců usadilo v Acre. Ve větších městech, jako byly Betlém, Nazaret nebo Jeruzalém, žily větší skupiny křesťanů, zatímco v městech Tsfat, Tiberias, Jericho, Hebron, žili Židé. Velkou důležitost má zpráva Britské královské komise z roku 1913: „Země je poloprázdná, ekonomika stagnovala až do příjezdu prvních sionistů roku 1880. Silnice z Gazy na sever byla sjízdná pro přepravu jen v létě. Domky byly z bláta, bez oken, pluhy ze dřeva, hygienické podmínky hrozné, školy žádné, vesničky řídce obydleny, všude samé ruiny.“ Podobná svědectví dokládají cestovatelé Alphonse de Lamartine, Sir George Gawler, Sir George Adam Smith, Siebald Rieter, kněz Michael Nuad, Martin Kabátník, Arnold Van Harff, Johann Tucker, Felix Fabri, Edward Robinson a jiní.

7 2
možnosti

Autor zcela opomíjí důležitá fakta. Izrael vznikl nezákonně na cizím území a původnímu obyvatelstvu více a více utahuje uzdu.

1 8
možnosti

J46a79n 39R22á45ž

20. 7. 2018 13:11

Československá republika vznikla nezákonně na cizím území a původnímu obyvatelstvu utahovala "uzdu" daleko víc, než tak dnes činí arabským spoluobčanům Izrael.

Premiér nové republiky Kramář oznámil Rusínům,Maďarům, Němcům a Polákům, kteří zůstali na území nového,zdůrazňuji to nového(!!) , neb český, či slovenský stát nikdy v historii na tomto území nebyl, že Československý národ tuto republiku zřídil a bude i určovat pravidla.

Na současnost se nedá dívat optikou minulosti, to bychom museli zpochybnit i právoplatnost existence naší první republiky!

4 3
možnosti

Tak já Izraelcům většinou fandím, ale tohle podle mě trochu přepískli.

Pokud si do základního zákona prohlasovali Vámi uváděné : „Israel as the Nation State of the Jewish People“, tak z toho může pro někoho vyplývat, že nežidovské obyvatelstvo státu Izrael bude poněkud druhé kategorie......

3 3
možnosti
Foto

Bez svolení jsem to sdílel na FB ve skupině Historie, ale také současnost Židů u nás i ve světěR^R^R^

3 2
možnosti

Nebude to první ani poslední hloupost, která se na FB objevila;-DR^

2 3
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal