Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Po napadeni nove vznikleho statu v kvetnu 1948 armadami peti arabskych statu visel osud Izraele doslova na vlasku. Egyptska armada stala nekolik kilometru od Tel Avivu. Diky nesmirnym obetem, statecnosti obrancu, (a zbranim z Ceskoslovenska), byli Arabove porazeni. S jejich ustupujicimi armadami odesla i cast puvodniho arabskeho obyvatelstva s tim, ze se vrati, az budou Zide jednou vyhubeni. Nestalo se a dnesni "uprchlici" ztratili jakekoli pravo dozadovat se navratu na uzemi Izraele.

7 1
možnosti
Foto

Opravdu existuje něco jako kolektivní vina? Nemohli jenom uprchnout před válečnými hrůzami?

1 4
možnosti
PM

P13e23t90r 97M41á18j

17. 5. 2018 23:10

"Neexistuje žádná diskuse o dobrovolném usmíření mezi námi a Araby, ani nyní, ani v dohledné budoucnosti. Všichni myslící lidé, s výjimkou těch slepých od narození, pochopili již dávno úplnou nemožnost dosažení dobrovolné dohody s palestinskými Araby o transformaci Palestiny z arabské země na zemi s židovskou většinou. Každý z Vás nějak chápe historii kolonizace. Pokuste se najít alespoň jeden příklad, kdy kolonizace země se uskutečnila za souhlasu domorodé populace. Něco takového se nikdy nestalo."

To napsal sionista Vladimir Žabotinský již v roce 1923 - tedy dávno před vyhlášením Izraelského státu. Měl samozřejmě pravdu. Proto nechápu, jak je možné, že se vy - dnešní zastánci státu Izrael tak pokrytecky neustále divíte tomu, že to tak opravdu je...

2 1
možnosti
VK

Nikdo se přece nechce bavit "s palestinskými Araby o transformaci Palestiny z arabské země na zemi s židovskou většinou". Britský mandát Palestina vyrvala Turkům z rukou Británie a měla právo umožnit její rozdělení na Židovskou a Arabskou část - Izrael a Palestinu, ve které měla arabská většina 99% obyvatel.

Vždyť Palestinci mohou mít svůj stát, stačilo by, aby uznali Izrael a po 50 letech se smířili s tím, že prohráli válku, čímž se připravili o Jeruzalém a mohl by být klid.

0 0
možnosti
Foto

Kolika tanky, letadly a armádami disponuje Hamas?

2 10
možnosti
JT

J47i40r23i 21T84i27c32h40y

17. 5. 2018 16:19

Kdyby tato situace neexistovala na izraelskych hranicich, ale terba cinskych, ruskych ci americkych, byla by uz davmo vyresena.

9 0
možnosti
Foto

to máte marné. Za chvíli se tu objeví vseznalci a řeknou ze ti z Hamasu jsou agenti mossadu. Takový Karas by s tím mohl přijít jako prvni

12 2
možnosti
Foto

No taky by mě zajímalo, co je na drbu, že Izrael založil Hamas jako protiváhu Fatahu?

A abych nebyl podezírán z jednostrannosti, fakt v Gaze nešlo založit nějakou kolaborantskou organizaci?

1 3
možnosti
RC

P.Stejskal, odkud je vaše fotka prosím?

Jinak díky za blog, snad osvětluje pozadí "pokojných demonstrací" :

https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/50-Hamas-members-reportedly-killed-during-Mondays-Gaza-protests-556627

3 0
možnosti
Foto

Je z loňského pobytu v severní části egyptské rudomořské riviéry Marsa Alam.

3 0
možnosti
KM

...velká škoda že přítel našeho lidu, Jásir Arafat již není mezi námi.

1 9
možnosti
KM

Tak aspoň doufám, že se jednou splní jeho sen a přání a bude konečně pochován v palestinském hlavním městě - Jeruzalémě.

1 13
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal