Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J69a88n 30R10á41ž

13. 5. 2018 11:52

Každý kdo hledá nějakou logiku v jednání Palestinců si musí uvědomit, že ti i kluci, co zapalují pneumatiky a vyřvávají na přechodech nebo u zdi, jsou jen loutkami zpitomělími propagandou Hammásu, ale ti, co to organizují jednají promyšleně a plánovitě.

Když Američané a nově i některé evropské země dávají najevo, že považují Jeruzalém za hlavní město Izraele, což nemůže nechat vůdce Hammásu v klidu, nemůžeme se divit, co se děje na hranicích.

Takže neklid a provokace na hranicích Izraele a Gazy, pokud možno s mrtvými Palestinci , je ze strany Hamásu velmi promyšlená akce na vybuzení protiizraelských nálad zejména u tradičně propalestiských skupin z řad evropské levicové inteligence..

Na severu útočí na Izrael Hizballáh, Iránci se rozhodli posilovat svůj strategický vliv na vývoj v oblasti, zejména v Iraku, Syrii a Libanonu a Palestinci jsou v této strategii dobrou kartou. Dá se tedy očekávat, že hranice Izraele budou opět, jako už mnohokrát v historii, velmi výbušným prostředím, jak na Golanech, tak i v pásmu Gazy.

Naštěstí pro Izrael Jordánsko zaujímá rozumný postoj, protože si s Palestinci taky v minulosti neužili nic dobrého a Saudové v obavách z iránské rozpínavosti také otáčejí, s Izraelem jednají o mírových vztazích. I v Evropě už nemají Palestinci, ani Hizballáh takovou podporu, jakou měli ještě nedávno měli. Možná, že se tak uvolňují Izraelcům ruce pro tvrdý postup v boji jak s Palestinci, tak s Hizballáhem. Myslím si, že je na čase opět ukázat sílu!

3 0
možnosti
Foto

Proč tedy dodává Izrael takový kanónenfutr pro propagandu Hamasu, jakým je anexe Jeruzaléma?

0 2
možnosti
Foto

Obávám se, že těch zmiňovaných 9 miliónů dolarů zaplatí opět Evropa. Kdykoliv jsem se Palestinců ptal, kdo podobné škody zaplatí, dostával jsem právě vždy stejnou odpověď: Evropané. Myslím, že jediným řešením, tedy aby evropští politici byli nuceni změnit postoj k izraelsko-palestinském konfliktu, by bylo zveřejnění částek, které každý evropský daňový poplatník v minulých desetiletích zaplatil z vlastní kapsy na podporu palestinského terorismu. Asi by to byl šok i pro všechny podporovatele „mírových“ řešení v této oblasti a obdivovatele pan Arafata.

9 0
možnosti
Foto

Jenom aby nebylo stejným šokem pro amícké daňové soumary, kolik je stojí Izrael.

Nulová podpora pro Izrael by učinila průchodným nulovou podporu pro Araby.

0 1
možnosti

Proste to maji - gaza net ... ;-D

1 0
možnosti
Foto

Nepřipadá Vám jistá podobnost s nejmenovaným etnikem u nás?

9 0
možnosti
Foto

Když vidím ty destrukční a sebedestruktivní aktivity Arabů tak si říkám, zda by už konečně nemohl někdo vymyslet např. postřik, který by infikoval tyto testosteronem nabušené muže třeba trvalým záchvatem pracovitosti. Vždyť oni za celý svůj život stráví více času ničením čehokoliv a že by něco vybudovali a následně to střežili - o tom nevím.

12 1
možnosti
Foto

Stačí, když Izrael se závaže nebourat domy Palestinců atd. Bavilo by vás něco budovat, kdyby vám hrozilo nebezpečí, že to opět bude zbořeno.

1 2
možnosti
  • Počet článků 4800
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal