Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Netanjahu objevil "nové" dokumenty o výrobě atom. zbraní Íránem! Akorát neřekl, že to byly dokumenty před rokem 2003! Írán i podle Pompea dohodu dodržuje. Opět židovská hra, jak donutit USA, aby zaútočily na další arabskou zemi. V dnešních křížových taženích se už ani agresoři neobtěžují vymýšlet aspoň trochu věrohodné záminky. Je doba postfaktická - fakta nehrají roli. Je prokázáno, že snaha svrhnout Izraeli nepříjemné režimy je plánována již asi od r. 1997. Irák, Libye, Sýrie - vše stejná hra. Nemáš režim, který si představujeme - regime change. Autor by si měl přečíst aspoň základní data, než začne psát o tomto regionu. Jinak šíří zoufale černobílé bludy.

2 1
možnosti
Foto

Mě by zajímalo, jak posílí pozice Izraele v propasti mezi sunity a šiity, mezi EU, Ruskem a Čínu na jedné straně a USA ha druhé straně.

0 0
možnosti
MJ

Netaniahu lhal ve svem projevu.

Lhal o dukazech o porusovani smlouvy ze strany Iranu.

Pouzival informace z 2015, ktere jsou davno zname, ale od te doby se mnohe zmenilo. Poukazovat na jeden projev jednoho velice zainteresovaneho cloveka a rikat ze ma pravdu je kratkozrake. Pak ta analogie s Mnichovem je uplne derava a vpodstate propagandisticka.

Izrael elegantne taha za Trumpovy nitky. Nejdrive Trump uznal Jeruzalem za hlavni mesto, a pak tohle.

Diplomaticke rozhodnuti, ktere znacne zhorsili pozici USA, ale zasadne zlepsili pozici Izraele.

Osobne si dovolim malou spekulaci, ve ktere Izrael dava rozumy Jaredovi, a ten je pak pres Ivanku tlumoci Donaldovi. A jak uz vime, tak tatik nikdy nerekne sve dceri ne :)

3 2
možnosti
JF

Jse "trošku" mimo. Trump nemusel Jeruzalém za hlavní město uznávat neb bylo hlavním městem Izraele od začátku.

3 2
možnosti
Foto

Jenom mi není jasné, v čem to lhaní Iránu spočívalo? Snad Irán přiznával i tehdy, že obohacuje uran.

2 0
možnosti
DR

Tak to by mě taky zajímalo. A komentovat toho amerického přicmrndávače Netanjahua, to je snad naprostou ztrátou času.

2 4
možnosti

Ano, ano, přesně tuhle vaši tirádu na Netanjahua jsme asi všichni čekali - já tedy určitě. A co až Bibi zmáčkne ten knoflík, na kterém drží prst už pěkně dlouho, jsem si jist, že ho budete opěvovat o to víc. Pokud ovšem ještě budete mít čas to napsat a my čas to číst.

2 11
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal