Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V éře platnosti Charty OSN hranice států se nesmějí určovat dle válečné štěstěny, ale dle zásady nepřípustnosti získání území silou. Jak Izrael, tak i Jordánsko se přihlásili vstupem do OSN svůj souhlas s Plánem OSN pro rozdělení Palestiny z r, 1947. Takže jsme tam, kde jsme byli.

Pokud někomu vadí, že si přenechali Arabové, co si říkají Palestinci, pro sebe název Palestina, tak to má asi takový význam, název Česko zahrnuje dnes Moravu a Slezsko.

0 13
možnosti
Foto

Valné shromáždění OSN, které má pouze a jenom doporučující charakter, doporučilo rozdělit to, co zbylo z původního Britského mandátu na stát Izrael a na Arabský. Izrael jej přijal a Liga arabských zemí jej jednoznačně odmítla. Protože to bylo doporučení, které nelze nikomu vnutit, tak od dne, kde jej Arabové domítli je to dokument pro Araby mrvý. Také se už nikdo touto rezolucí neohání. Palestinci jsou rovněž Jordánci, Syřané a Židé, protože jejich státy leží na území zvaném Palestina. Hranice mezi státem Izrael a takzvaným státem Palestina nejsou mezinárodně uznané a ani stanovené. Jejich určení závisí na tom, že tak zavný stát Palestina, který vznikl v roce 1988 uzná stát Izrael a dohne s Izraelem trvalý a bezpečný mír.

16 0
možnosti

J71i24ř93í 50F64o48g74e23l

30. 4. 2018 8:10

Vedle karmy poděkování za edukaci pro ty, kteří produkují jen politické proklamace bez znalostí dějinných souvislostí a návazností.

Snad si to přečteco nejvíce lidí a něco si z toho odnese.R^

23 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS