Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem to objevil až teď, opožděně. Mě by zajímalo jestli stejným způsobem soudíte islám. Souhlasíte s tím, že Mohamedovi válčení přikázal Aláh a že bez Aláha nejde vznik islámu pochopit? A ISIS považujete za skupinu, která plní vůli boží anebo z toho boha "mažete" a považujete je za teroristy? Vás nikdy nenapadlo, že by si náboženství mohli lidi vymyslet? Že by někdo mohl tvrdit, že má zprávy od boha jenom proto aby mohl ovládat lidi?

0 0
možnosti
JT

J50i84r62i 63T84i51c87h59y

18. 4. 2018 16:27

Kdyz vznikl clovek a zacal premyslet, nedovedl si mnohe vysvetlit a zacal vymyslet. Vudci tlupy toho vyuzili a vymysleli si ruzne bohy k utvrzeni sveho postaveni. Kdo nesouhlasil, byl mimo tlupu, zahynul, takze se clovek geneticky vyvijel ve sledovatele vudce a vericiho. Tuto genetickou predispozici cloveka nevyvratila ani veda a znalosti 21. stoleti.

3 0
možnosti

Vidím jen dvě možnosti:

Buď to vraždění byla Mojžíšova vlastní iniciativa, a pak je to padouch.

Nebo to opravdu přikázal Bůh, a pak jsou padouši oba.

2 3
možnosti
LK

Hus nebyl žádný mučedník. Podcenil situaci a přecenil vlastní možnosti...

1 3
možnosti
MB

Náboženství, je vlastně pořád okolo požárního sboru ! Ten první podpaloval keř - Abrahám nedůsledně hasil, naopak rozmýchával - Plameny pak i ožehly Mistra J. Husa ... Pak zase zmatek hesel Komunistů - Kdo chce podpalovat - musí hořet ! Je třeba, zahořet i láskou k SSSR ! Je v tom zmatek a vrchol všeho - Hudební skupina Plameny - ÚV SSM ! Zde zase ,nový bůh - Jiří Štědroň ... :-)

0 0
možnosti
MB

"Stan mám vedle ranče, kde chodí jako páv můj bůh jménem Anča - co do ní jsem paf - Když spím, slyším v ranči houf Komančů výt a sám jdu se pro Anču bít" - :-)Nehledejme Boha - hledejme svůj stan v životě. Svůj autokemp s dotazem, proč jsem v něm rád, rád - a co si od toho táboření slibuji. Kemp - život, stan příbytek, v něm rodina, dítě, rodič, rodič - rodiče . Co by byl Luther bez hřebíků - nástěnku neměl ! Co by byl Marx bez Engelse - práci nepoznal a neměl ! Co by dělal Bůh - bez lidí ? A co by dělali lidé - Bez Boha ? ... :-)

0 0
možnosti
VF

Pan Vajdík, na rozdíl od nás, obyčejných smrtelníků, rozumí všemu. Alespoň takový mám dojem ze článků. které jsem si od něj přečetl.

1 1
možnosti
DS

"Neexistoval-li on, jak to, že existujeme my? Dál pokračovat netřeba."

Před čtyřmi miliardami let se v túňkách poblíž sopek začaly shlukovat sloučeniny vzniklé působením blesků na látky unikající z vulkánů. Tyto molekuly byly podobné mýdlu, protože měly jeden konec hydrofobní a druhý hydrofilní, což jim umožnilo spojit se do membrány a vytvořily miniaturní bublinky.

Tyto bublinky v sobě uzavřely část dalšího materiálu, první aminokyseliny, které spolu začaly reagovat a začaly vznikat první bílkoviny. Tyto jednoduché bílkoviny dokázaly občas proniknout membránou a vtáhnout dovnitř další typy aminokyselin, popřípadě otevřít membránu tak, aby osmotickým tlakem unikly přebytečné látky.

Vznikla látková výměna mezi ohraničeným prostorem a prostředím. První primitivní buňka. Dál už je to jen dílo evoluce.

Vědci ví, že žádného boha není potřeba od okamžiku vzniku původní nahé singularity zvané Vesmír. Dál zatím nedokážeme ani dohlédnout, ani počítat.

Zatím.

3 0
možnosti
VF

Ano, dnes je mnoha lidem věda bohem, protože když se neklaníme Bohu, klaníme se před nějakou jeho náhražkou.

1 1
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal