Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

France urged Israel on Sunday to show restraint and protect civilians following the bloodshed due to Israeli military response to Palestinian demonstrations on the Gaza-Israel border that killed at least 15.

"France reminds the Israeli authorities of their duty to protect civilians and urges them to show the greatest restraint," a Foreign Ministry spokeswoman said in a statement.

"France also highlights the Palestinians' right to peacefully demonstrate," she added.

Palestinians marked a general strike and a day of mourning on Saturday over the death of 15 Palestinians by Israeli gunfire during rallies demanding the right of return to refuge https://www.dailysabah.com/mideast/2018/04/01/france-urges-israel-to-protect-civilians-after-gaza-massacre

1 1
možnosti

Pane Stejskale, pro Izrael mám slabost, takže pro proizraelské postoje mám velké pochopení a Vaše informace jsem doposud bral jako bernou minci. Ale když tu občas čtu ty Vaše neobjektivní , jednostranné postoje k dění v ČR, přestávám důvěřovat i těm Vašim zprávám z Izraele...

2 4
možnosti
Foto

Můžete být konkrétnější, pokud jde o ty neobjektivní postoje k dění v ČR? Aby bylo na čem stavět.

2 0
možnosti

A79l28e27š 20F80i27f18k50a

31. 3. 2018 21:24

Střílení ze zdi ostrými náboji není obranou hranice Izraele. Nestojí totiž na ni, ale na arabské půdě. Nedělejte, že o tom nevíte!

1 6
možnosti
Foto

Opravte si představy podle skutečnosti:

- na hranici pásma Gazy není zeď, ale plot

- plot stojí kus od hranice na izraelské straně

- tuto hranici nikdo nerozporuje, protože je to "1950 armistice line"

A teď se můžete rozhořčovat dle libosti.

4 0
možnosti

Mluvíte mi z duše....R^

1 0
možnosti
Foto

V roce 89 zabilia komunisticka policie jednoho jediného Martina Šmída a jak to dopadlo.

0 5
možnosti
Foto

tak ještě ujasněte proč na rozehnání demonstrace nepoužil Izrael třeba vodní dělo a proč hned zabíjí? Že věříte mluvčí armády? A umíte si představit že by řekla, ano, unáhlili jsme se, do civilistů se ostrými nestřílí-kdyby pronikly za plot tak to prosím- Ostatně s tou dobrou vírou USA také všichni věřili že v Iráku hledá zbraně:-/vojenský útok je poslední možností jak potlačit nepokoje-to tvrdí i OSN

2 7
možnosti

P77a27v63e49l 96V97é64b13r

31. 3. 2018 20:16

No, víte, oni ti Palestinci se také zrovna nežinýrují při výběrů prostředků.

2 0
možnosti
Foto

Terorismus je raison d ́etre organizace Hamas. Je zajímavé, že žádný z čelných představitelů Hamsu nejde jako první proti plotu, že neházejí kameny či Molotovovy koktejly. To nechají těm adolescentům, kterým vymyli mozky.

Bude to zlé jaro na Předním východě.

11 0
možnosti

K22a95r58e91l 12M62a65s30e84k

31. 3. 2018 19:24

To je asi tak zajímavé, jako to, proč žádný z čelných představitelů Israele, jako moldavský vyhazovač LIeberman, nejde do boje na druhé straně plotu.

1 7
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu

Hamas velice dobře ví, že jeho podněcování skončí tím, že spousta jejich lidí zemře. To také je smyslem tohoto podněcování: způsobit smrt a pak z ní obviňovat Izrael na světové mediální scéně

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=656666

Otázká zní, proč Stát Izrael tak perfektně nahrává Hamasu.

Navíc dnes existují docela dobré prostředky k nekrvavému rozhánění demonstrací: slzný plyn, vodní děla, štíty atd.

0 8
možnosti
Foto

Ale co to, tohle je přece ta vaše bájná zelená linie (1950 armistice line), za kterou kdyby se Izrael stáhl, tak je podle vás mír.

Pokud jde o prostředky k nekrvavému rozhánění demonstrací, tak na ně tam dochází celkem často, protože takovéto incidenty Hamás vyvolává častěji, jen ne v takovém rozsahu.

Tohle je totiž jen další způsob, jak se Hamás pokouší zničit Izrael - a Hamás se s tím nijak netají.

Sebevražední bomboví atentátníci skončili po postavení plotu. Odpalování raket skončilo po válce 2014 a taky po úspěšném nasazení Iron Dome. Útočné tunely už taky skončily, Izrael má nějakou nezveřejněnou technologii na detekci a v poslední době jich několik našel a zničil.

Tak zkoušejí něco jiného. Ale kdo to zase odnese nejvíc, bude jejich vlastní obyvatelstvo - na kterém jejich vůdcům vůbec nezáleží.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal