Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J90a93n 52P21a79v49l83í16k

29. 3. 2018 19:26

Obávám se, že autor té verze dost vybočil ze žánru. Mně se líbí starší verze, jejímž autorem je Varhan Orchestrovič Bauer

VIDEO- Nová hymna- Zkuste verzi Varhana Orchestroviše Bauera

0 0
možnosti
Foto

Není sexy. Leda by mělo být sexy škobrtání, zadrhávání, nečekané změny tempa, posun tónů, nečkaná vrcholení....atd.... Už ten začátek a jeho "domov muj" bez dlouhého ů.... Rv

0 0
možnosti

Je jasné, že o sexu máme každý jinou představu. Spojení: nová verze a sex...ve mně vyvolává představu dvou lenochodů "v akci":-)

0 0
možnosti

Pravda, česká hymna poté, co ji opustily bratia nad Tatrou, mně přišla tak trochu pohřební, ale při téhle inovaci mně to zase přijde, že orchestr před vystoupením teprve ladí nástroje:-)

1 0
možnosti
Foto

Sexy? Spíš pateticky... To já bych spíš volila Pochod studentských legií (Bedřich Smetana), anebo jeho část... Ten je opravdu bojovný, alarmující, ryze český... Slova by k tomu snad nějaký schopný písničkář stvořil. :-/!!

0 0
možnosti

Nová hymna, mi připadá jako malebné zvuky orchestru - Chlapců z ústředí ! Doba, kdy hráli Snědým hochům ze San Boniga, velí Kemr - José Manuel Antonio a bandu z Michaga vede otrlá Janžurová - Kate Draxlová. Všichni v baru v šoku, Libiček si pochvavuje tu kakofonii - Inu, nové, moderní hudební trendy . Šel bych ještě dále - Saudkova kresba - by mohla oživit naši vlajku ! ... :-).

5 0
možnosti
Foto

Použil jste tak trefné přirovnání, že tu slzím smíchy, a to je po ránu lepší než rozcvička!;-DR^

1 0
možnosti

Srovnejte naši unylou hymnu s průrazností té francouzské a každému je jasné, že by ta česká skutečně zasloužila inovaci. Ale rozhodně ne to veledílo co nám tu nabízí.

Přitom už dávno máme vhodnou kandidátku i s odůvodněním, která dokonce prošla výběrovým řízením. Dokonce se nám z něho zachoval zvukový i obrazový záznam, Ten byl natolik přesvědčivý, že ho slavný režiser Lamač včlenil do svého filmu "Lelíček ve službách Sherloka Holmse"

Hymnu si můžete vychutnat v podání Vlasty Buriana

https://www.youtube.com/watch?v=GLr121pbh8s

Je zřejmé, že text by bylo nutné poněkud přizpůsobit současnosti. A tady bych se přimlouval o více variant podle situace. Např pro sportovce by se mohla hodit tato verze:

"Nad soupeři slavně vítězí - český reprezentant, rekordy překoná bez nesnází - český reprezentant, zachovej nám hospodine, MOV i zem, ať slunko svítí každou hodinu, na OH rodinu."

A pokud by byla příliš krátká tak by se mohlam připojit i druhá sloka:

"Na outsajdry často nestačí - český reprezentant, omluvami se běžně vytáčí - český reprezentant, zachovej nám hospodine, sponzory i zem, ať slunko svítí všechny hodiny, na Česka hrdiny. "

PS: Text nic moc- nemám básnické střevo, ale ta první sloka by se mohla zalíbit sportovním papalášům a ta druhá možná fotbalovým fandům

PS2: omlouvám se, že vkládám do více diskuzí - ta melodie za úvahu stojí

0 0
možnosti
Foto

K83a88r93e70l 62C55a62c11h

28. 3. 2018 23:54

Asi poslouchám příliš starou hudbu a tak novým trendům nerozumím. Ustrnul jsem v první polovině 19. století. Novou hymnu asi hrála Hudba z Marzu.

6 0
možnosti

J72a76n 88S18v20a30t52e72k

28. 3. 2018 23:33

No nevím. Nejčastěji člověk slyší hymnu před nebo po nějakém sportovním klání. Myslíte si, že nám (reprezentantům a fanouškům) ji bude někdo záměrně pouštět opakovaně, abychom si ji až na několikátý poslech užili poté, co jsme konečně překonali prvotní "trpký vjem" jako Bušek s Karlem prvotní trpkost vína v oné Nerudově básni?;-)

0 0
možnosti
Foto

Ne, mě se hymna nelíbí vůbec. Je to chaos. Původně jsem si myslel, že mi hrají dvě hymny přes sebe a do toho ještě běží v jiném okně reklama. Hudbu poslouchám hodně, ale tohle nepovažuji za přínosné.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS