Diskuse

Citát dne

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A lze se divit tomu vyjádření divit po tomto výroku: Izraelský ministr zemědělství Uri Ariel na pohřbu Adiela Kolmana řekl “Naší odplatou jsou osady a pevné držení země. Doufám, že budeme pokračovat ve výstavbě v Jeruzalémě a v Judeji a Samaří a jasně se rozhodneme, že mezi Jordánem (řekou) a (Středozemním) mořem bude jenom jeden suverénní stát – Stát Izrael

Zdroj: https://tomaskubin.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654941

0 1
možnosti
Foto

Že vy si vždycky najdete až nějaký aspekt reakce Izraele.

Jenže tomu předcházela vražda na jeruzalémské ulici, kterou Abbás ani kdo jiný z PA neodsoudil, naopak pachatelova rodina od nich dostane rentu (z peněz EU). To na Židy hodit nemůžete, tak to takticky vynecháte.

Abbásův a zprostředkovaně i váš problém ovšem je, že toto je modelová situace, pokud jde o teror a PA, o Hamásu nemluvě. Výsledkem je, že od ochoty vyměnit území za mír, která vedla k předání pásma Gazy palestinské autonomii, už ustoupili i tradiční voliči izraelské levice.

3 0
možnosti

Pan Abbas neví, bo to není v jeho víře zakotveno, že hanbou je urážet, nikoli se omlouvat...

3 0
možnosti
Foto

V diskusi k tomuto incidentu jsem se dočetl, že arabský výraz "syn psa" jen měkčí urážka, než "čubčí syn". Tak to ovšem Friedman přeložil na twitteru (son of a bitch). Ten arabský "syn psa" totiž přešel do hovorové hebrejštiny, kde má ale význam "čubčí syn".

To jen pro dokreslení, jak se z toho snaží Abbás vybruslit - že přece to nebyla taková urážka, že to Friedman zkreslil.

Pěkná ukázka Abbásovy diplomacie.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS