Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vite, mam zkusenost z petileteho pobytu v Iranu, ac pomerne dosti davno, jeste za vlady saha Pahlaviho. Evropane a Americane tam samozrejme slavili Vanoce a s nami je slavili i mnozi Persane- z jejich strany v tom, pochopitelne, nebyly zadne nabozenske duvody- proste se jim zalibilo postavit si doma stromek, ozdobit ho a dat si pod nej se svymi blizkymi darky. Casto si v tuto dobu barevnymi svetylky ozdobili i palmy na zahrade. My jsme na oplatku s nimi zase slavili jejich Novy rok 21. brezna, kdy jsme si doma uvarili nejake tradicni perske jidlo anebo vyrazili, tak jako Persane, na piknik do prirody za hlavni mesto. Je to sice uz hodne davno a svet se od te doby zmenil, ale libilo se to nam i jim a proto pokladam dnesni nesmyslne prehnanou tzv. politickou korektnost za neuvazenou a kontraproduktivni

4 0
možnosti
Foto

Souhlas a poděkování. R^

1 0
možnosti

JInak jsem si tu rec co pronesl Horst Seehofer s jednodennim zpozdenim precetl. A v ruznych zpravach vyslechl ty vytky. Ano, kdyz vytrhnu nekde neco z kontextu, je lehke kritizovat.

Ale to je zde bezna vec.

0 2
možnosti

Já už několik let dostávám na vánoce pohlednici s nápisem Seson Greeting.

0 0
možnosti

Buu, ja dostavam jen jednu s Frohe Weihnachten a jinak jen velmi osobni E-maily.

0 1
možnosti

Dobrý postřeh, ale skutečnou logiku věci popisuje pan Petr Tomek v příspěvku níže.

1 0
možnosti
Foto

Letos o Vánocích jsem se setkal s jednou Češkou žijící dlouhodobě v Anglii, která přijela domů na návštěvu. Žije ve východní části Londýna a učí tam už řadu let v mateřské škole. Říkala, že už je zvyklá žít v prostředí lidí různých ras a barvy pleti a tady že jí to proto připadá proto svou jednotvárností až nezvyklé. Ze zvědavosti jsem se jí zeptal, zda u nich ve školce nabízejí dětem i vepřové maso. Odpověď mne ani moc nepřekvapila - podávají různé druhy masa, ale vepřové maso zásadně ne, protože je tam hodně dětí z muslimských rodin. To je názorný příklad toho, jak se většina podřizuje menšině.

6 0
možnosti
Foto

vystihl jste, pane Stejskale, problém přesně. Kdo dělá onu "politickou korektnost"? Příchozí jiných vyznání nebo původní obyvatelé? My nadáváme na muslimy a přitom bychom měli spílat sami sobě.

Objasnit příchozím, že prostě musí dodržovat pravidla hostitelské země a pokud jim nějak vadí, tak zde nemohou žít.

Jasné, stručné a účinné.

Karma.

7 0
možnosti
Foto

Souhlas, pane doktore.

1 0
možnosti

P52e46t11r 31T45o87m62e41k

18. 3. 2018 18:10

Píšete "Oni jsou povinni podřídit se nám, nikoli my jim. Podřídit ve smyslu respektovat naše tradice, nikoli nahradit je svými." Jenomže tomu bude konec v okamžiku, kdy jic bude většina. Stát se to může klidně za 50, 100 let, kdy my tady už nebudeme. To ale neznamená, že nám to může být jedno.

7 0
možnosti
Foto

Petr mi občas spílá, ale teď s ním souhlasím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal