Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Je mnoho nadnárodních institucí, které u nás působí. Například nikdo nemá námitky proti jmenování manažerů automobilky Hyunday v Nošovicích z Koreje. Novou huť v Ostravě řídí indičtí manažeři, nesetkal jsem se s tím, že by to někomu vadilo. Nadnárodní banky mají vliv na hospodářský život v našem státě. Naší sportovci respektují pravidla MOV například v oblasti dopingu... Jen to, že v katolické církvi má vliv papež, hlava ministátu bez armády, jaksi vadí.

2 0
možnosti
Foto

Mohl by mi někdo z diskutujících prozradit, jaký přínos pro něho osobně pan kardinál představuje?

Zde se po jeho slovech cítí povznesen a lepším a tak. Děkuji.

1 0
možnosti
JP

Je velký rozdíl v pevnosti názorů a postojů Duky a jeho předchůdců - Vlka a Tomáška. Takto je to vnímáno nejen těmi údajně podivnými signatáři dopisu. Jsem z katolického prostředí a Duka u mně skončil už dávno, kdysi byl s Klausem v šatně nějakého sportovního klubu. Jeho podpora Klause, který dával církev na roveň Spolku zahrádkářů, a dalšího bojovníka proti církvi Zemana, je pro mne nepochopitelná. Rychlá a razantní podpora Duky od těchto dvou pánů ukazuje na racionální jádro onoho dopisu a měla by být varováním i pro papeže. Pokud by Duka alespoň trochu hájil křesťanské hodnoty, Zeman nemusel být zvolen. Jeho patolízalství všem, včetně Okamury, je nepřijatelné. Církev by si zasloužila lepšího představitele.

1 3
možnosti
Foto

Hrozí nadvláda - nadvláda mediální. To oni uvedli dopis ve známost, udělali z něj politikum. Bez nich by po těch dnešních pragovácích ani pes neštěkl.

5 2
možnosti
MM

Takže, když média informují, hrozí nadvláda. Zažil jsem dobu, kdy média účelově neinformovala a to byla celospolečenská opravdická nadvláda, která vám zřejmě vyhovovala.:-P

2 1
možnosti
AL

Jak si tak čtu různé polemiky, zdá se mi, že za kvalifikaci k zasvěcené diskusi na jakékoli téma, kde se vyskytuje církev, považují mnozí fakt, že vzadu mezi svýma půlkama objevili dírku :-)

1 0
možnosti
Foto

Já si při podobných extempore - počínaje Vaším blogem přes "vývěsku" IVK a dopisem papežovi konče - připomenu vždycky tu scénu z filmu Svatý grál, kde jedna z postav plácá bahno a tvrdí, že tam mají komunu. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Dopis 99 Pragováků měl asi takový význam, jako 99 fanoušků při Lize Mistrů. Ten vojenský zásah by se uskutečnil ať s dopisem nebo bez něj a měl daleko, daleko hlubší příčiny.

A asi stejný význam, tedy žádný, má ten dopis Papežovi.

5 0
možnosti
FS

Ale má význam, pane Hermánku!! Mnoho lidí si začalo uvědomovat, že kardinál Duka se fakt montuje do politických věcí v naší zemi a má poněkud odtažitý poměr k obyčejnému dělnému lidu - viz jeho vyjádření k demonstraci za zvýšení mezd, že "do ulic vyšla lůza". No fuj, velebnosti.....

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS