Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč palestinci protestují, aby USA přenesly svoji ambasádu do jejich !! hlavního města, místo aby dále zůstávala v nějakém izraelském přístavu? To mi hlava nebere.;-D

0 0
možnosti

Já nechápu, co araby tak rozčílilo. Pokud je Jeruzalém město Izraele i Palestinců, měli by být rádi, že v jejich hlavním městě!! bude ambasáda, a ne v nějakém izraelském přístavním městě, ne?8-o

0 0
možnosti

R^ Stále pro neznalé připomínám, co zásadně už dlouhá léta brání mírové dohodě:

Radikální křídlo Palestinců dá každému Arabovi v místě přes hubu, když jen začne uvažovat nahlas o uznání státu Izrael. A u Izraelců v tomto bodě nejede vlak; a právem.

1 0
možnosti
Foto

Tak to se Trumpovi docela povedlo R^

Doufám, že pro arabskou stranu to bude (po vyšumění molotovových koktejlů) pobídkou k sebereflexi a k poznání, že mají v podstatě dvě možnosti. Buď zasednout k seriózním jednáním a nebo postupně, píď po pídi, ztrácet půdu pod nohama.

Obrazně i doslova.

6 0
možnosti
Foto

Sednout k seriózním jednáním si odmítá sednout Izrael, protože a) odmítá uznat Palestinu za stát; 2) Nenabízí příjmout Plán OSN z r. 1947 a další rezoluce RB a VS OSN za východisko k jednání.

1 2
možnosti

Mě opravdu dojalo, když představitel Palestinců odepírá Izraelcům mít Jerusalem za hlavní město a vzápětí uvede, že počítají s tím, že se Jerusalem stane hlavním městem Palestiny.

5 0
možnosti
Foto

Bylo to vysvětleno tak, že zaměří své úsilí na to, aby současný arabský a židovský stát vytvořily jedno soustátí.

0 6
možnosti

Hm, tak tohle zase bude dilema pro sluníčkáře.

Na jedné straně jsou zaměřeni antifašisticky, čili by měli být na straně Židů vražděných za 2. sv. války. Navíc Izrael vznikl jako reakce právě na toto vraždění, čili by měli stát Izrael o to více podporovat.

Na druhé straně jsou ale příznivci muslimů a odpůrci Trumpa, takže musí být proti.

Takže asi opět strčí hlavu do písku. Jako vždy, když si uvědomí, že oni sami sice mají rádi muslimy, ženy i homosexuály, ale alláhu-žel muslimové dost lidí nenávidí nebo považují za méněcenné - např. homosexuály, ženy a židy.

Jenže tohle správný sluníčkář neřeší :-/

6 0
možnosti
Foto

Co může dnešní prohlášení Trumpa změnit na Rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 478, kterou Rada bezpečnosti OSN schválila 20. srpna 1980, která označila izraelský Jeruzalémský zákon (1980) za porušení mezinárodního práva. Dále uvádí, že Rada bezpečnosti tento zákon neuznává a vyzývá členské státy, aby rozhodnutí Rady akceptovaly. Rezoluce dále vyzývá členské státy, aby z Jeruzaléma stáhly své diplomatické mise.

Pouze USA vypadají hloupě.

1 11
možnosti

On nekdo bere rezoluce OSN jeste vazne?

4 0
možnosti
Foto

Pùvodně jsem chtěl psát cosi o tom, že je to 50 let od dobytí Starého Města židovskou armádou, ale vše je překryto projevem pana Trumpa.

Shalom Jisrael. R^

3 0
možnosti

Osobně z Jeruzaléma vám VŠEM DĚKUJI za podporu!!!!

https://youtu.be/IrdjjSceP18

8 0
možnosti
Foto

Tomu říkám terno. Získat Jeruzalém a ztratit Izrael. Viz projev Abase.

0 7
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal