Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vnímám to stejně, jako Vy.R^

1 0
možnosti
JC

Zajímalo by mne složení poroty, která snímek vybrala.

1 0
možnosti
Foto

To je ale canc. Novinářská fotografie nikoho neglorifikuje, ale má informovat o dění.

Snímek je z kategorie "Problémy dnešní doby"...

Zeptám se jako už jednou: když Jan Šibík nafotil sérii reportážních snímků v KLDR, propagoval tím komunismus?

6 1
možnosti
Foto

R^R^R^to byste toho chtěl moc...poněkud láskou zastřené hledí..

Kdo viděl poslední výstavu J. Šibíka, musel by říct , že je to magor, co obhajuje a oslavuje vybydlené sídliště v Košicích romskou komunitou, děti , co umírají na Aids, pusto prázdno na křižovatce v Číně...to se už raději přestaňte ptát. Cesta do dimenze vztahu k umění a hlavně podstaty práce fotografa zde navždy uzavřena.

0 0
možnosti
DK

Mi se ta konkretni fotka nijak zvlast nelibila, ale jde o podstatu. I zachyceni krutosti muze byt umeleckym dilem a vubec to neznamena, ze je jeho oslavou. Jelikoz roli novinare je informovat, je takova fotka v ramci oboru zcela korektni.

4 0
možnosti
Foto

často zde čtu, že mezi Izraelci je vyšší procento nositelů Nobelovy ceny čímž má být demonstrováno že jsou bystřejší a inteligentnější než jiné národy-věřím proto, že většina z nich pochopila skutečný význam té fotky:-/

5 0
možnosti
PD

Chápete vůbec, že ten fotograf byl novinář? Že jeho úkolem je informovat?

Dělo se to? Dělo. Podařilo se mu to zdokumentovat. Informoval svět, aby svět mohl případně přemýšlet, co bude dělat proti těmto mozky-vymývajícím a propagandistickým aktivitám Hizbaláhu.

9 1
možnosti

Navádět děcko k bezhlavému bušení do kohokoli a nenávisti ke komukoli, je pitomost, pověsit to pak ještě na facebook je ultrapitomost. I kdyby to žádný zákon neporušovalo.

Nad křečovitou snahou napasovat na tu fotku něco, čím nikdy neměla být, si nezbývá než povzdechnout.

10 6
možnosti
MT

Ale pitomost je take ze se soud pitomostma zabyva.

0 2
možnosti
JK

Když si pozvu fotografa na svatbu, tak on taky nutně nemusí oslavovat - pouze zachytí svatební veselí. Nejprve ve mě ten snímek také vzbudil nesouhlasné reakce, ale myslím, že nelze říct "ten fotograf s nimi souhlasí". Pouze zachytil moment. Že ta fotka budí emoce znamená, že má v sobě sílu.

8 7
možnosti
Foto

S tím já prostě nemohu souhlasit. Fotograf se s tou situací ztotožnil a popis "Radost z vítězství nad Izraelem" nebo tak podobně je zcela vypovídající.

Fotograf, fotografující na zakázku svatbu je řemeslník, a samozřejmě se s ní, tedy se svatbou a jejími účastníky nijak neztotožňuje. Proč by to, proboha, dělal?

10 3
možnosti
RM

R78o45b70i92n 48M82a24y59e23r

23. 11. 2017 13:01

R^Trefil jste hřebík na hlavu.R^

7 2
možnosti
Foto

A co třeba, milí pánové Turnere a Polický, ta velmi známá, naaranžovaná fotka rudoarmějce na Říšském sněmu? Ta oslavuje co nebo koho?

0 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal