Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každá separace do menšího celku je krok správným směrem.

0 0
možnosti

Souhlasím s kritikou separatistů, že vyhlašují nezávislost na základě referenda, které bylo pochybné (účast pod 50%, hlasování narušené zásahem španělských bezpečnostních složek atd.)

Souhlasím s Vaší kritikou španělské vlády, která reagovala asi tím nejhloupějším možným způsobem - násilím obráceným proti občanům, kteří přišli odevzdat svůj hlas.

Nesouhlasím však se zbytkem Vašeho blogu. Je fajn být zároveň Kataláncem, Španělem a Evropanem, ale to se tyto identity nesmí dostat do rozporu. V případě, kdy se tyto identity do rozporu dostanou, začnou se lidé přiklánět k jedné nebo druhé straně. Španělská vláda dopustila, že tento rozpor v Katalánsku vznikl, a že významná část jeho obyvatel se cítí být více Katalánci než Španěly. Pokud rychle neodstraní příčiny tohoto rozporu, nemůže dlouhodobě Katalánsko udržet.

1 0
možnosti
Foto

Ač s vámi téměř vždy souhlasím, tentokrát poněkud ne.

Při hodnocení postoje a projevu Arrimadasové (IA) je nutno výrazně vnímat, že se jedná o projev vůdkyně opozice (což uvádíte). Stejně tak je výrok IA o většině charakteristicky "opoziční" a nekoresponduje s účastí a výsledky "referenda". A nejpodstatnější je, že se v tom nepromítají události posledních cca 8 let, nešťastná rozhodnutí Madridu o Katalánsku.

Já osobně nepovažuji charakteristiku EU ze strany IA za výstižnou, obávám se, že uvnitř a pod povrchem EU kypí jiné názory a tendence, které reagují na nevhodný až nepřijatelný vývoj EU.

Osamostatnění Moravskoslezského kraje je naprosto nepoužitelný příměr, zřejmě spíš žert. :-)

1 0
možnosti

Doufám, že pokus o osamostatnění MS kraje by Praha brala jako recesi...

0 0
možnosti

To byl příklad, nevím, že by s touto myšlenkou někdo přišel. Byly však u nás i moravistické strany, jedna byla dokonce v parlamentu a na Moravě jsem slyšel nejednoho moravistu překládat argumenty...

Žiji v Ostravě a před 20 lety tady vzniklo hnutí podporující odtržení Slezské Ostravy od Ostravy. Vystupovali sebevědomě a přesvědčivě, naštěstí neuspěli.

1 0
možnosti

Neznasilnovana Evropa ponechana PRIROZENEMU narodnostnimu a kulturnimu prolinani s autenticnosti kazde identity podle jejich predstav a potreb jiste. To ovsem neni pripad soucasne nemocne EU.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal