Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

nejlepší je že nikdo ze zdejších odborníků na Řecko nezmíní že v roce 1456 vtáhli do Athén turečtí otomani a byli tam až do roku 1833 takže skoro 400 let těch slavných řeckých dějin koinciduje s tureckým sultanátem a území spadalo pod Otomany

a když jsme u těch symbolů- Britové si na sultánovi vynutili svolení odvézt z Akropole acheologické pojklady a tak například sochy z Akropole-symboly velikosti Řecka a jedny z nejkrásnějších skulptur jaké byly kdy vytvořeny-jsou v Britském muzeu ̈ britský diplomat Thomas Bruce lord Elgin tak mohl odvézt z Řecka-tehdy části tureckého sultanátu co našel a po dvě desetiletí tak systematicky vyvážel to nejcennější - v knize o řeckých památkách to Giorgo Dontas nazývá obrovskou krádeží uměleckých děl nevyčíslitelné hodnoty

0 0
možnosti
KJ

Trapný letákový národ by se mi chtělo napsat.

Když taky byl zoufalý minulý systém, tak většina lidí držela velmi pevně hubu a krok.Teď kvůli obalu na jogurtech budeme pořádat křižácké výpravy a budeme ten nejkřesťanštější národ pod sluncem.Opravdu trapný letákový národ jsme.ANO, Lidl je pitomej, že takový blbosti dělá.Chce být přehnaně neutrální.Lépe je zachovat autenticitu, vždy.Ovšem naše přehnaná reakce ukazuje, že jsme stále malý, zakomplexovaný národ.

2 1
možnosti
Foto

souhlasím pane Jelínku také si říkám kde byli všichni tihle boží bojovníci když komunisti odsvěcovali a bourali kostely nebo v klášterech dělali vojenská skladiště-u Staroměstského náměstí je kostel svatého Michala-je pravda že byl odsvěcen už za Josefa II. ale pořád je to bývalá sakrální stavba a přesto kdy se tam před pár lety dělal podnik s programem ne nepodobným pánským klubům a bordelům, tak bylo ticho po pěšině:-/

1 0
možnosti
IB

I71v96o 94B39o94u38š44e

6. 9. 2017 12:59

Treba zase by nektere krestanske fundamentalisty urazely krestanske symboly na piksle s jogurtem. To si nevyberete.

0 0
možnosti
JB

J43á89n 87B82o64k89o39r

6. 9. 2017 9:49

Nie som veriaci, no aj mne vadí to urezanie krížov. Mám proste averziu voči prekrúcaniu faktov, či prepisovaniu histórie len na základe akejsi politickej korektnosti. Či sa nám to páči, alebo nie, naša kultúra a tradície sú späté s kresťanstvom, tak prečo sa tváriť, že to tak nie je? To už rovno môžeme tie kostoli odpalovať, ako to robí islamský štát. Černoch v letáku mi taktiež nevadil, tam by sme mohli maximálne tak diskutovať o tom, či je vhodné použiť na prezentáciu sortimentu černošského modela pre väčšinou belošských zákazníkov, hoci mne osobne je to jedno.

1 0
možnosti
ZS

Lidl svou idiocií znechutil, urazil ... snad všechny normálně myslící lidi, nejsem katolička, ale za ty smazané kříže by "autor" onoho nápadu zasloužil pařáty urazit.

1 0
možnosti
IZ

No vidíte, konečně vám to došlo. Mně vadil uz ten cernoch. Ne on osobne, ale ta reklama. Tím tvurci urazili bilou vetsinu ktera v jejich obchodech nakupuje. Nebo komu to obleceni bylo urceno?

1 0
možnosti
IB

I52v66o 41B47o37u91š47e

6. 9. 2017 12:53

Cernoch vam nevadi ale ta reklama ano,.... co presne vam na te reklame teda vadi, vy bila vetsino?

0 0
možnosti
KL

proc jen recky? oni mají na kriz nejaky patent?

0 0
možnosti
RS

Řecké dějiny? Myslíte bohy z Olympu?

1 3
možnosti
JS

Také celý Nový zákon Bible byl napsán řecky. A již ve třetím století před naším letopočtem nechal egyptský král Ptolemaios II. Filadelfos shromáždit dvaasedmdesát učenců, aby přeložili hebrejskou Bibli do řečtiny, což byla jakási "angličtina" starověku. Vznikla tak Septuaginta – mimořádné dílo, které se díky svému rozsahu zařadilo mezi první mezinárodní překladatelské projekty světa.

2 0
možnosti
PN

Kolik lidí si vůbec všimlo, že tam ty kříže chybějí? Než se zase rozpoutalo tohle jančení. Třeba tu fotku upravil umělec, který jen vyjádřil svou myšlenku... a to se tu v pár případech schvalovalo.;-D;-D

2 3
možnosti
VV

podpořím jakýkoliv podnik, který bude ne-náboženský, ne-církevní ;)

asi bych měl v lídlu začít nakupovat... ;-D

1 3
možnosti
JS

Jenže Lidl není "ne-náboženský" ani "ne-církevní". Ty kříže na těch kostelích totiž skutečně jsou. Nebyl tedy žádný důvod je odstraňovat, pokud ovšem zadavatel reklamy předem nekalkuloval s tím, že by se to mohlo dotknout například muslimů. Skutečnost, že by se retušování křížů mohlo dotknout křesťanů nebo Řeků obecně, ho evidentně nezajímala. To není neutrální postoj.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal