Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chtel jsem si precist co vse ta pani napsala. Ovsem uz jen to, ze nepovolila diskusi mne od toho cteni odradilo.

1 0
možnosti
Foto

Co se týče násilné anexe Jeruzaléma Izraelem v rozporu s principem nepřípustnosti získání území silou, došlo snad na úrovni Valného shromáždění OSN k nějaké změně Plánu OSN pro Palestinu z r. 1947 ? Neroztříleli snad Izraelci stanoviště modrých přileb OSN v r.1967?

1 4
možnosti

J72a62n 29R21á54ž

24. 7. 2017 19:22

Židovský Jerusalem je jedno z nejstarších měst světa a jeho historie se datuje od čtvrtého tisíciletí př.n.l. Skutečným městem byl od desátého stol.p.n.l. Kde byli v to dobu Arabové ví jen Bůh. Po prvé byl dobyt (ankektován) babylonským králem Nabukadnesarem II. v šestém století p.n.l., pak římským vojskem a roku 70 n.l. byl Vespasianem Jerusalem, vyplněněn a spolu s Chrámem na svaté hoře srovnán se zemí.

Po jeho obnově byl prohlášen svatým městem, za které ho považovali jak křesťané, tak Židé.

Muslimové město dobili v sedmém století n.l. a od roku 1517 do roku 1917 patřil Jerusalem do Osmanské říše.

Nikde v dějinách Jerusalema se neobjevuje zmínka o tom, že by toto město mělo patřit Palestinským Arabům.

To, že se nestal Jerusalém mezinárodním městem podle resoluce OSN mohou Arabové, kteří počátkem roku 1948 oblehli Jerusalem, zakázali Židům do něj vstup a přerušili dodávku vody. Díky této válce a excesům, na nichž se podílely obě strany konfliktu, opustilo své domovy cca 300 tis. Arabů a to byl začátek nepřetržitého konfliktu mezi t.zv. Palestici a Izraelci.

Jerusalém nebyl nikdy čistě arabským městem a bohdá ani nikdy nebude.

6 0
možnosti
Foto

Doufám, že si paní v důchodu nepřivydělává jako učitelka. Na některé blogy takového typu je lepši vůbec nereagovat. Kdyby si Izrael chtěl pořádně zaprovokovat, našlo by se daleko víc způsobů, například osobní prohlídky .

7 0
možnosti
Foto

Je opravdu tragické, že pedagožka ve výslužbě má takové neznalosti stavu věcí,případně zcela pomýlené názory. Jedinou útěchou je ta výslužba.

Panu Stejskalovi karma R^

14 0
možnosti
Foto

Jestli tato paní dříve opravdu učila, tak potěš pánbůh naše děti a naší budoucnost. Ostatně komunistka Semelová taky učí, pokud se nepletu. A vlastně i pan Jiří Řezník učil. No a pak se divíme, co vše se nám rojí na síti.

13 0
možnosti

Jeste jsou tu dalsi ... treba Nozicka ...

2 1
možnosti

Bezpečnostní kontroly jsou již bohužel velmi časté. Před časem jsem byl pozván k soudu jako svědek dopravní nehody. Musel jsem projít bezpečnostním rámem. V sobotu jsem zašel na Colours of Ostrava, taky mne kontrolovali...

1 0
možnosti
Foto

A to tam ty bezpečnostní rámy nainstalovala cizí moc na cizím území?

0 5
možnosti

J63a84n 45R54á72ž

24. 7. 2017 16:31

Myslím si, že takto komunikovat s hlupákem (hlupaňou) je ztráta času.

PS. Jestli je dáma opravdu pedagogem, pak se nedivím, jakým způsobem je vedena výuka na našich školách a nedivím se výroku sousedovic syna " Tati, chci přeložit na jinou školu, protože už nemíním dál poslouchat tu komunistku, co nám vykládá za bludy v Občanské nauce". Například jim prý říkala, že stát Izrael založili sionisté aby mohli ovládat Araby a jako perličku uváděl, že učitelka řekla, že považuje socialismus za nejspravedlivější systém v dějinách lidstva.

5 1
možnosti
Foto

No teda, kdyby to nebylo tak tragicky hloupé, docela bych se i zasmál. Neuvěřitelná směs nevzdělanosti přímo z pedagogického sboru

17 0
možnosti

Podivejte se treba na rezjirovy prispevky a nemuzete se divit.

2 1
možnosti
Foto

Na Chrámovou horu mají přístup úplně všichni, Palestinci, Židé i turisté třeba z ČR. Jen přímo do mešity Al-Aksá a do Skalního chrámu mohou pouze Palestinci.

Bezpečnostní rámy (kterými jistě musí procházet všichni, nejen Palestinci) mohou vadit jen z jednoho jediného důvodu - znemožní do chráněného prostoru Chrámové hory nosit zbraně.

Palestinci protestující proti rámům říkají, že jsou omezováni ve svém právu nosit na Chrámovou horu zbraně k zabíjení Židů (případně turistů). V ničem jiném je rámy neomezují.

19 0
možnosti
Foto

A mimochodem: ke Zdi nářků se také prochází přes úplně stejné bezpečnostní rámy. Ze stejných důvodů, totiž aby tam nikdo nemohl pronést zbraně použitelné k teroristickém atentátu. Nedá se tedy říct, že by izraelská policie měřila různým metrem...

15 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS