Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma.:-)R^

1 0
možnosti

Asi je antijudaismus v nás. Když nacisté řešili židovskou otázku, naši předkové, většinově katoličtí, netečně koukali na tu hrůzu přes zdi ghett a na trpící ve vagonech transportů smrti. Určitě se to mnohým nelíbilo, ale většinově asi převládal názor, "ale co, jsou to jenom židi". Mnozí, a to si přiznejme, nacistům pomáhali, netušíc, až náckové tento problém vyřeší, přijdou na řadu oni sami. I dnes některé pobaltské státy mají problém říci "židé, prosím promiňte, je nám hanba."

Podpora palestinských Arabů z naší strany, ať už finanční, nebo politická se dá vysvětlit jen tím, že antisemitismus máme více či méně pod kůží zažraný historicky.

A tak se minulost trochu opakuje. Koukáme, stejně jako naši předci, přes hradbu Středozemního moře a možná si říkáme, to co naši dědové - "je to hrůza, ale ať si to tam Židi ňák popasujou".

Že se židé z minulosti poučili to Izraelci dokázali v několika válkách s arabskou přesilou. Muslimům teď zbývá jen okopávání židovskejch kotníků a bohužel Evropa jim v tom pomáhá. Ale mění se to, já jsem o tom přesvědčen.

0 0
možnosti
Foto

Současně ale platí, že od svého vzniku Stát Izrael se až příliš spoléhá jednostranně toliko na vojenskou sílu, což např. vedlo k tomu, že v Gaze nedokázal ani vytvořit nějakou mu nakloněnou vládu.

0 0
možnosti

Jsem zvědav na výsledek jednání Rady bezpečnosti OSN.Jako záškodníci vůči Izraeli se chovají vlády Francie a Švédska.U Švédska bych to pochopil,tato země už zcela zdegenerovala a je vředem EU,u Francie jsem doufal obrat po nástupu Macrona,ale jak je vidět Francie stále zůstává antisemitskou zemí a straní Arabům,Palestincům zvlášť,i když jí Arabové uštědřují zvláště tvrdé rány v podobě hromadných vražd.Nepochopitelné!

1 0
možnosti
Foto

Jako vždy - výborný rozbor. Děkuji za článek.

2 0
možnosti
Foto

Tedy nevím, ale včerejší titulek z Lidových novin vypadal asi takto: V Jeruzalémě zemřeli tři Palestinci.ˇ

A že jednoho zastřelil nějaký Izraelec.

1 0
možnosti

lidové noviny,říkáte,hm, no já to četl někde jinde na teletextu a obráceně

1 0
možnosti
Foto

Drobná oprava: Chaya měla 46 let, Elad 36 (a pět dětí).

1 0
možnosti
Foto

Drobný překlep, opraveno. Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Zdá se, že izraelský režim je rozumný a hledá kompromis v oblasti. Repreesivní opatření, která v citlivé oblasti zuavedl se stala předmětem oprávněné kritiky - samozřejmě se nejedná jen o jakýsi bezpečnostní rám, jak se nám snaží propaganda již několik dnů předestíra, ale o kontrolu zájmového území.

0 9
možnosti

To je vaše demagogie p.Macek,

nic adekvátnějšího než dekektory není po vraždách 2 policistů pomocí samopalů Gustav, přineseném v batohu mladým spolupracujícím Arabem na Chrámovou horu.

Saudové též mají detektory u Mecca.

Arabští muslimové neúnavně hulákají do světa, že Chrámová hora je po Mekce a Medině třetí nejposvátnější, ovšem udělat z posvátné Chrámové hory skladiště zbraní.....

Pokud je pro ně tak posvátná, proč to tolerují?

Asi chápu slovo "posvátný" nesprávně.

8 0
možnosti

Dobrý den , moc děkuji jste fundovaný a zdrženlivý . Jen mi nejde do hlavy proč tuhle skupinu fanatiků financuje kde kdo .

2 0
možnosti

K78a10r89e10l 69B84o48k

23. 7. 2017 10:51

Nejsmutnšjší na tom je, že tyto araby-palestince v podstatě živíme. (EU)

11 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal