Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řekl bych, pane Stejskale, že je to poněkud povrchní pohled, který navíc srovnává dvě nesrovnatelné události: návštěvu dam z neutrální země (k Íránu), které si možná šátky nasadily, aniž by jim to někdo nařídil a návštěvu spojence(SA) - nejvýznamnějšího politika světa s chotí. To samo o sobě není problém, ale srovnávat podle toho aktuální působení těchto zemí, je dle mého soudu dost zavádějící. Írán je hodně problematická Země, ale Saúdská Arábie je stát, který aktuálně velmi škodí poměrům na Blízkém východě svou podporou sunnitů ve všech konfliktech s šíity. V Jemenu, v Iráku, v Sýrii. Shodou okolností jsem tomu věnoval blog chvíli před Vámi.

http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=605234

5 7
možnosti

Je to tak. Saudi podporují všude sunnity a Teherán zase šíity. Jejich spory nejsou jen ekonomické, ale hlavně náboženské. Oboji nesnášejí, aby u nich se něco duchovního liberalizovalo.

0 0
možnosti
Foto

V Saudské Arabii je náboženství Wahhabismu co, že fundamentalistická odnož sunnitského náboženství. Na vlajce mají meč, což snačí džihád ve jménu Allaha.

0 0
možnosti
Foto

Ne v Íránu nestrpí ženu bez pokrývky hlavy, je to tam předepsáno, musela si ji nasadit i Federica Mogherini. Ale nemusí to tam mít nasazeno nějak obepnutě. To že povolí v Saúdská Arábii nějaké ženě západního politika anebo političce nenosit pokrývku hlavy obyčejným západním ženám nezaručí, že je nebude napomínat mravní policie. Mravnostní policie v Saúdské Arábii údajně bila zahraniční ženy, protože nenosily pokrývku hlavy. Bez pokrývky mohou chodit maximálně ve vyhrazených rezortech. Měli byste vidět pozdvižení, když se jedna jejich reportérka objevila v jejich TV bez pokrývky hlavy, když byla v UK. Vyvolala vlnu protestů.

0 2
možnosti

M88a47r33t20i92n 90L33a21c23o

20. 5. 2017 21:53

Ľavičiarka Mogherini si pokrývku hlavy nasadila veľmi ochotne, rovnako, ako spomínané "feministky". Je to rovnaká krvná skupina, nenávidiaca starú Európu a milujúca všetko islamské.

6 1
možnosti
  • Počet článků 4807
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal