Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Falešná hra", no, napřed jsem chtěl napsat, že jste zase jak to Rudé Právo, ale dneska jste ještě lepší, vy jste to "vysvětlil" jako Babiš!

2 5
možnosti
MS

Nějaká argumentace by se nenašla ? :-P

1 1
možnosti
RK

Tak tomu tedy říkám osvobození, když drtivá většina obyvatel Východního Jeruzaléma s Izraelem nechce mít nic společného.

Porovnejte třeba s Krymem a možná vás to aspoň trochu ťukne.

2 6
možnosti
Foto

Vážně? Arabové v Israeli se mají proti svým v jiných zemích naprosto skvěle a jeden zaměstnaný Arab v Israeli živí početnou rodinu. Of label vám sdělí, že jsou spokojeni, navenek musí protestovat, protože by přišli o život. /a to nikoli rukou Israelity/.

Jinak ještě: v Israeli jsou Arabové v Knesetu, armádě, v soudnictví atd. Mohl byste prosím jmenovat jedinou arabskou zemi, kde jsou Židé takto zastoupeni?

Děkuji předem.

11 0
možnosti
Foto

Jeruzalém do dnešního dne je pod správou OSN a nikdo jiný než OSN to nemůže změnit usnesením svého valného shromáždění, což je dodnes vyjádřeno alespoň bojkotem Jeruzaléma jako hlavního města téměř všemi státy světa. Tedy Plán OSN není považován za mrtvý. To, že Stát Izrael brání do dnešního dne výkonu této správy silou a předtím také Jordánsko, je něco jiného. Když už Stát Izrael tak pěkně "osvobodil" Jeruzalém od jordánské anexe, měl alespoň požádat OSN o předání této správy do svých rukou.

Je samozřejmé, že i případné rozdělení Jeruzaléma podléhá schválení OSN.

3 3
možnosti
Foto

Vážně? A že se OSN o ten původní plán od roku 1948 do 1967 vůbec nezajímala. A podívejte se na časový průběh šestidenní války: válka začala na Sinaji a o Jeruzalém začalo jít, až Transjordánsko zahájilo dělostřeleckou palbu na Západní Jeruzalém - čistě civilní cíle, žádné vojenské struktury.

Tak si to přiznejte, že Arabové o to přišli ve válce, kterou sami začali.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS