Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Potěšující zprávou je, že jste uznal Palestinu za stát, když používáte termín "hraniční přechod". A analogii s česko-německou hranicí.

2 6
možnosti
Foto

Ať to čtu tam a zpátky nikde se nemluví o státu Palestina, ale o pásmo Gazy, které Izrael předal Arabům. Takže území Gaza si Izrael oddělil plotem a stejné udělal Egypt. To z důvodu, zabránit pronikání teroristů na území Izraele a Egypta a z uvedeného důvodu byl zde vybudován přechod pro lidi, kteří pracují v Izraeli, a aby byla kontrola, co se dopravuje do pásma Gazy,

2 0
možnosti
Foto

Pak ovšem nelze mluvit o hraničních přechodech.

0 0
možnosti
Foto

Pro pana Řezníka. 1. Žádnou Palestinu za stát jsem samozřejmě neuznal, to jen z Vaší strany jde o naplnění sloganu "přání otcem myšlenky". 2. Jaký jiný termín než "hraniční přechod" je v daném případě možné použít? "Liniový" přechod odvozený od "linie příměří" z roku 1949? 3. A analogii s česko-německou hranicí jste si také vyfabuloval. 4. V článku je řeč o hraničním přechodu nikoli na "státní" hranici (míněno oboustranně), nýbrž na hranici mezi Státem Izrael a Pásmem Gazy, které je součástí Palestinskoarabské národní autonomie. Toť vše.

0 0
možnosti
Foto

Jak to, použil jste analogie, představte si, kdyby na česko-německé hranici atd.

Zkrátka a dobře, zakažte si použit termínu "hraniční přechod" Ten může být být třeba zemský, nebo státní. Tedy mezi zeměmi v jednom společném státě, a nebo mezi dvěma státy.

Mimochodem, Palestinskoarabská národní autonomie je součastí kterého státu?

0 0
možnosti
Foto

Tady máte asi tu správnou termilogii:

Zcela jinak Němci přistupovali k rozhraničovací otázce po 15. březnu 1939, kdy se ze státních hranic (Česko-Slovenské republiky) staly hranice vnitrostátní-protektorátní (okupované československé území Německo anektovalo a zřídilo autonomní Protektorát Čechy a Morava). V důsledku toho nebyla pro Německo agenda rozhraničovacích prací natolik důležitá. Hranice již neměly plnit standardní úlohu hranic, ale pouze úlohu vnitrostátních hranic. S podzimem 1939 přišla 2. světová válka a Německo tak soustředilo síly a prostředky jinam než-li do vytyčování vnitrostátní hranice. Úřad říšského protektora vydal výnos ze dne 26. srpna 1940, kterým bylo pražské ministerstvo vnitra vyzváno, aby provedlo revizi a řádné vytyčení protektorátních hranic vlastními silami a prostředky. Zahájení prací bylo stanoveno na září roku 1940. Hlášení o postupu prací se podávala koncem každého týdne úřadu říšského protektora. Celkově se nově vytyčované hranice ustálily na délce 2 541 km.

A připomeňte mi, kde to vyhazovali do povětří budovy Tří králové. A odsuzujete je snad za to?

0 0
možnosti
  • Počet článků 4831
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 834x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal