Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snahy a plivance antisemitů a antisionistů to nezastaví, ale snad to někomu soudnému pomůže orientovat se, a proto díky!

1 0
možnosti
Foto

Charta OSN nepřipouští získání území silou. Toť vše.

2 0
možnosti
JL

Vi o tom Rusko pane Rezniku? To uloupilo znacna uzemi statu ktere napadlo jako agresor, od Finska az o Bessarabii.:-)

0 0
možnosti
RK

R77a73d11e75k 74K84a38r61a53s

15. 4. 2017 18:03

Balfourova deklarace je velmi problematická především proto, že šlo o dost špinavý politický handl, navíc podle některých analýz, mající zásadní negativní vliv minimálně na celé dvacáté století. Jak je dnes všeobecně známo, Velká Británie měla eminentní zájem o vstup USA do první světové války. Americký prezident Woodrow Wilson, ale učinil předvolební slib, že do této světové války nevstoupí. A tak jednal ministr zahraničí Velké Británie Balfour s Walterem Rotschildem, o kterém patrně věděl, že má na americkou zahraniční politiku větší vliv než americký prezident. Výsledkem byla Balfourova deklarace (mimochodem jasně adresována Rotschildovi) a vstup USA do války.

Tím negativním vlivem nemám na mysli nějaký Izrael, ale to, že díky vstupu USA do války došlo k vyčerpání jednak ruské carské armády, kdy tato byla tak oslabena, že nebyla schopna čelit bolševikům a tedy vyhrála bolševická revoluce a potom také toto pomohlo i vzniku nacismu, kvůli devastujícímu versailskému diktátu. Kdyby totiž nedošlo k zapojení USA do první světové války, všechny bojující strany by nakonec přistoupily k míru, protože by žádná neměla převahu.

1 2
možnosti

Což ovšem je nad chápání fanatiků a přidružených kývačů. Černobílý svět je tak pohodlný!

2 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal