Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS
Foto

V Palestině bude klid až tehdy, kdy celá Palestina bude pod správou Izraele.

4 0
možnosti
Foto

Ale to znamená zánik Izraele, tak ho známe dnes.

0 1
možnosti
Foto

Přibližně720.000 Arabů, podporovaných výzvami svých arabských vůdců, opustilo během dubna ažprosince 1948 své domovy a uprchlo z území dnešního Izraele do okolnícharabských zemí. Tedy nikdo je nyvháněl odešli na vývzu arabských vůdců. Významná část jich uprchla na území, kde měl vzniknout arabskýpalestinský stát a které bylo později okupováno Transjordánskem.V roce1948 v Adenu,Egyptě, Libyi, Sýrii a Iráku propukly protižidovské bouře a přibližně600.000 Židů bylo nuceno uprchnout do státu Izrael. Přišli většinou jako nuzáci, ale bylipřijati, začleněni do společnosti a stali se integrální součástí státu. Je tozcela zásadní rozdíl oproti osud arabských uprchlíků. Zatímco uprchlícižidovští se stali plnoprávnými izraelskými občany, uprchlíci arabští zůstaliizolováni v táborech jako „uprchlíci“, aby tak posloužili politickým ambicímarabských vůdců. Jinak Židé žili v Palestině nepřetržitě od roku 1000 př.n.l. zejména v Judei a Samaří, odkud je vyhnalo v roce 1948 Jordánsko a přijemnovalo tyto oblasti na Západní břeh.

8 0
možnosti
Foto

Ale pane Kindle, připomínat pravdu....to jste opravdu přehnal...

1 0
možnosti
RB

Je to jen můj osobní názor: Podle mne Ozrael jedná hloupě, když ať již dobrovolně či nuceně volí konfrontační politiku vůči Palestincům. Vzpomeňme jen ty tisíce Palestinců, kteří byli vyhnáni do uprchlických táborů mimo Palestinu. Stačilo by jen trochu vsrřícnosti vůči nim, aby se vzájemná palestinskoizraelská nenávist začala tlumit.

1 4
možnosti
Foto

Kdo vyhnal Araby žijící v Palestině, to mě fakt zajímalo.

3 0
možnosti
Foto

Ale stále jsem se nedozvěděl, kde jsou hranice současného Státu Izrael, tedy vyhlášení, že toto je konečná rozloha a dále už hraniční kameny nebudou přestavovány.

A vzhledem k tomu, že domovina (dejme tomu spojená s právem se někde usazovat, kupovat půdu) není totéž co stát, nelze než určit hranice Státu Izrael v souladu s Plánem OSN pro rozdělení Palestiny z r. 1947, protože za tyto hranice byl Stát Izrael rozšířen násilím, tedy v rozporu s Chartou OSN.

3 3
možnosti
Foto

Plán OSN na rozdělení Palestiny je mrtvý dokument, protože jej odmítla Liga Arabských zemí. Přijali jej jenom Židé. OSN se už na tento dokument ani neodvolává. Bylo to pouze doporučení Valného shromáždění OSN. Sporného území jsou pouze dvě procenta. Jedná se o Golanské výšiny, které Izrael Sýrii nevrátí, protože nechce, aby opět jej Sýrii z Golan ostřelovala. Jedná se o bezpečnost vlastních obyvatel.

4 0
možnosti
Foto

Stát Israel je dobrý rovněž k ukázce, že spolu mohou žít lidé, kteří mají zcela rozdílné náboženské vyznání a nemusí se současně s tím mlátit a vybíjet.

Autorovi karma.R^

8 1
možnosti
Foto

Ale to zase dnes není úplná pravda, nejenom díky panujícímu násilí, ale i třeba s preferováním židovského charakteru státu.

3 2
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal