Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

V omylu žijety Vy. Kdyby chtěla izraelská vláda opravdu mír, tak prostě část Palestiny zazdí a poušt si ohlídá třeba dronama. Palestinci ať si vyhlásí vlastní stát a zjednají vlastní pořádek. Pro Izrael neni problém, odpovědět na každou raketu Kasim odpálením jedné salvy raketometu na vesnici nebo město nejblíže odpálení. Po 3-4 salvách odpálených na Gazu, místní zjednají pořádek sami. Jenže tohle se nikdy nestane, protože židáci ve vládě válku a teroristy potřebují jako záminku pro rozšiřování území. O nic jiného jim nejde. :-/

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že z ohledem na demografický vývoj o rozšířování území s ohledem na možnost, že by se stali Židé menšinou, už Izraeli zase až tak moc nejde. Což byl hlavní motiv pro opuštění Gazy.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby Česko vedlo s Německem národně osvobozenecký boj o Sudety a to nám vrátilo toliko Opavsko, tak myslíte si, že by Češi v tom boji měli a mohli ustat a čekat na zázrak?

1 0
možnosti
JR

J75a90n 24R11á94ž

10. 2. 2017 11:47

No vidíte, já bych podepsal petici, která by podpořila Izrael, aby nejprve přestal dodávat do pásma Gazy energie a nekompromisní silou odtamtud vytlačil všechny, kdo nechce žít se Židy v míru.

Považuji za velkou chybu Izraelských politiků, že uvěřili zejména, Spojeným státům a Británii, že když po vyhrané válce Izrael opustí Sinai a přenechá Palestincům pásmo Gazy, donutí Palestince respektovat existenci Izraele a budou garanti míru v té oblasti. K ukončení útoků na Izrael se sice slavnostně zavázal Arafat v dohodě o zastavení násilí, kterou uzavřel s Rabínem, ale bylo to jen proto, že k tomu byl donucen když se intifada jevila jako prohra Palestinců

Že jakákoliv dohoda o míru mezi Palestinci a Izraelci nebyla dosud dodržena, nesou vinu jen a jen Palestinci a podle mne musí nést následky.

2 0
možnosti
Foto

A zavázal se Izrael, že uvede své hranice do souladu s Plánem OSN na rozdělení Palestiny z r. 1947, bude-li panovat mír třeba po dobu dvaceti let?

Metoda vrátit kousek po kousku bez závazku navržení definitivního cílového řešení není řešením.

A to tam máte ještě problém vyhnanců z r. 1947.

0 0
možnosti

Mezinárodní dohody a právní akty nejsou důležité, protože já si myslím, že Palestinci jsou nesvéprávní. A všichni, kdo si dovolují smýšlet jinak, ode mne dostali pádnou odpověď. No, ještě že jsme na podivínském blogu, jinak bych možná uspěl při pojmenování znaků některého z činů, na které pamatuje trestní zákoník. A protože se krvelačná jednostrannost autora projevuje opakovaně, měl by se alespoň admin zamyslet. Černobílý svět, jak si ho pan autor představuje, neexistuje nikde, natož v Palestině.

0 2
možnosti
JH

J57i42ř92í 24H34r12b15e73k

10. 2. 2017 11:37

Karma... a navíc dodávám, že pan J.S. buď zamlčel nebo netuší, že tyto mezinárodní dohody z roku 1947 byly právě tou (věčně) „ublíženou“ stranou odmítnuty a přijaty jen ze strany Izraele (ačkoliv pro něj nebyla zrovna ideální). V následné „první arabsko-izraelské válce“, která měla za cíl Izrael zničit, se tento nejen ubránil, ale navíc dobyl o 21% větší území, než mu bylo podle původního plánu OSN přisouzeno - a dobytá území zvlášť v obranné válce byla vždycky uznávána jako právoplatná kořist vítěze...

2 0
možnosti
JR

J82a11n 37R68á25ž

10. 2. 2017 12:00

I v Evropě máme regiony, které mění svou státní příslušnost po každé válce. O tom, komu patří Alsasko- Lotrinsko, či Slezsko (například) vždy rozhoduje vítěz a všichni to považují za správné. Vždyť o získání území nebo alespoň o rozhodující vliv nad ním, se vedou války odjakživa.

0 1
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal