Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dvě poznámky na okraj.

1) komu vadí, že Palestinský stát si přisvojil název území Palestina, což může naznačovat jeho imperiální ambice, tak by mu měl vadit název Spojené státy americké ze stejného důvodu, zvláště v podobě názvu Spojené státy, což by mohlo naznačovat jejich ambice z hlediska celého světa, jak nám prozradil pan Truman při své návštěvě Kanady v r. 1947 svým výrokem, že nejúčinněji mohou USA prospět věci OSN trpělivým úsilím zavést na celé zemí zásady, které tak úspěšně vyzkoušely na své pevnině.

2) Jestli nemýlím, tak dohody v Oslo uzavíral Stát Izrael s OOP, kdy mu tedy nevadilo, že si zeměpisný název Palestina přisvojila nějaká organizace.

1 3
možnosti
Foto

Dne 1. 09. 1967 po prohranéšestidenní válce byla přijata Chartúmská rezoluce, která vzešla po setkání vůdcůosmi států Arabské ligy. Rezoluce jednomyslně přijala tyto body : „Žádný mír s Izraelem„ „Žádné uznání státu Izrael“ „ Žádné jednání s Izraelem“ V letech1979 – 1989 bylo Egyptu zastaveno členství v Arabské lize kvůli návštěvěAnwara Sadata v Jeruzalémě a následně kvůli uzavřené smlouvě s Izraeli.

1 0
možnosti
Foto

Ale Jordánsko podobné sankce už nemuselo snášet?

0 0
možnosti
Foto

Podíváme-li se do dějin, tak danéúzemí nikdy nepatřilo lidem, kteří jsou nyní označováni jako Palestinci. Územípatřilo buď Židům, nebo Egypťanům a Jordáncům. Jordánci od roku 1947 okupovali Západní břeh Jordánu,Egypťané Gazu. A co víc - Izraelci stavějí osady na pozemcích, na něž senevztahují soukromá vlastnická práva palestinských Arabů. Celková zastavěnáplocha osídlení sporných území tvoří méně než 2 %. Více než 70 % Izraelců žijev oblastech velkých měst, jako je Jeruzalém. Židé půdu od Arabů regulérněvykupují, což je okolnost, o níž se mlčí.

4 1
možnosti
Foto

No tak před rokem 1918 se Češi rádi označovali v různých souvislostech jako Čechoslované, třeba Českoslovanská sociálně demokratická strana. Takže pokud bychom se vrátili k tomuto pojmenování, nemohlo být námitek. A navíc československou vlajku jsme ukradli.

A není pravdou, že palestinský stát nevznikl, protože byla v r. 1948 ustavena palestinská vláda, kterou uznaly většinově arabské státy. Tedy transpozice pojmu Palestina není nic, co by nebylo možné tolerovat. To, že historicky pojem Palestina byl něco jiného, to lze do turistických příruček vždy možné napsat. Z toho se nestřílí.

1 2
možnosti

Velmi správně. Tahle miniaturní fanatická partička to ovšem nestráví. Očekávejme další mnohomluvný článek s fotografiemi hodně mladých děvčat.

0 1
možnosti
LU

Tak potom podľa vás je Palestína niečo podobné ako Morava.

0 1
možnosti
LK

Palestina je název území, něco podobného jako např. Střední Evropa.

0 1
možnosti
Foto

Přidávám se s karmou. R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 4806
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal